Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Den blå fare

Hjelp! Smurfene er tilbake.

INVASJONSKLARE: De er små, blå, mange - og snart får de sin egen Hollywoodfilm. Smurfene er straks tilbake, til glede for noen og irritasjon for andre. -Men kommunister eller fascister er de ikke, i følge Veronique Culliford, datteren av Smurfenes skaper "Peyo".
INVASJONSKLARE: De er små, blå, mange - og snart får de sin egen Hollywoodfilm. Smurfene er straks tilbake, til glede for noen og irritasjon for andre. -Men kommunister eller fascister er de ikke, i følge Veronique Culliford, datteren av Smurfenes skaper "Peyo". Vis mer

«Hvem er dere som er så små? Vi er smurfer, små og blå...»

Det var midt i november i 1978 - og hele Norge var fullstendig uforberedt. Ført an av Geir Børresen debuterte de små blå med «Smurfesangen» på VG-lista, og i ukene fram mot jul klatret den helt til topps, der den ble liggende til langt uti 1979. Mens barna elsket de små blå, ble de hatet av mange som følte seg utsatt for regelrett hjernevask. Med en ny storfilm på trappene, er det bare å stålsette seg: Smurfene er klare for comeback. i tillegg til film blir det nyutgivelser av klassiske tegneserier, nye plater - og beskyldninger om å fremme antisemittisme og stalinisme. Smurfene slutter aldri å begeistre og provosere.

- Fra jeg åpnet øynene for første gang, var smurfene der. Jeg kom til verden tre uker etter dem, og siden har vi fulgt hverandre gjennom livet, sier Veronique Culliford.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?