SPENNENDE GRAMMY: Jarle Bernhoft er nominert i den ekslusiv kategorien R&B før søndagens Grammy-utdeling. Jarle en en av fire norske artister som kan få den gjeve prisen i år som medfører ære og berømmelse, men det er ikke alle som har giddet å være med på dette showet, hilsen Cortelia Clark (1907 - 1969). Foto: John Terje Pedersen.
SPENNENDE GRAMMY: Jarle Bernhoft er nominert i den ekslusiv kategorien R&B før søndagens Grammy-utdeling. Jarle en en av fire norske artister som kan få den gjeve prisen i år som medfører ære og berømmelse, men det er ikke alle som har giddet å være med på dette showet, hilsen Cortelia Clark (1907 - 1969). Foto: John Terje Pedersen.Vis mer

Den blinde gatemusikeren som ga blaffen i hele Grammy-sirkuset

Jarle Bernhoft kan vinne en Grammy søndag i kategorien R&B. Han er en av de få ikke-afroamerikanere som noensinne er nominert i denne musikksjangeren. En helt annen Grammy-historie handler om en blind gatemusikant fra Nashville som vant i 1967.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

IDEER: Kordirigent Vivianne Sydnes og Nidaros domkor, Röyksopp og Robyn, Jarle Bernhoft, Thomas Dybdahl og vår egen grossist i Grammy-nominasjoner, Morten Lindberg, har besørget et aldri så lite norsk skred under den forestående Grammy-seremonien. For de i vår hjemlige musikkbransje som kjenner på nervene, og kanskje trenger et hvileskjær og litt distanse i nedtellingen til årets store musikkpris, kan det være en idé å ta en titt på livet og musikken til Cortelia Clark.

Mannen som stakk av med prisen for beste folk album 1966 - foran nesa på Peter, Paul & Mary, Ravi Shankar og Pete Seeger. Prisutdelingen i 1967 ble avholdt på fire forskjellige steder, Los Angeles, Nashville, Chicago og New York.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn