HØR NY LÅT: Datarock har sluppet sin første smakebit fra nummer to-albumet «Red». Her under Quartfestivalen i 2007. FOTO: LARS EIVIND BONES
HØR NY LÅT: Datarock har sluppet sin første smakebit fra nummer to-albumet «Red». Her under Quartfestivalen i 2007. FOTO: LARS EIVIND BONESVis mer

- Den blir fullstendig koko

Last ned ny Datarock-låt gratis.

(Dagbladet.no): - Vi har hele tiden sagt at en låt kalt «True Stories» kom til å bli den nye singelen. Men det var egentlig bare løgn, sier Datarock-vokalist Fredrik Saorea og ler.

Bandet fra Bergen ga ut sin selvtitulerte debutplate i 2005, og fikk året etter et internasjonalt gjennombrudd med låter som «Fa-Fa-Fa» og «Computer Camp Love». Å bruke fire år på en oppfølger kan imidlertid være risikabelt, og fallhøyden er også relativt stor når bandet nå slipper «Give It Up», den første låta fra den kommende skiva.

Her kan du laste den ned, i en versjon remikset av den engelske hipster-produsenten Kissy Sell Out (via NME.com).

Koko video
Saorea avslører overfor Dagbladet.no at tittelen på oppfølgerplata blir «Red» (ja, det har med de røde draktene å gjøre), og kommer i slutten av mai.

- Vi har brukt de siste årene på å turnere veldig mye, og har sånn sett virket veldig lite produktive. Derfor går vi nå i Beatles sine fotspor i forkant av «Red» - vi gir ut en dobbel a-side som singel, sier Saorea.

I tillegg til «Give It Up» vil denne inkludere Talking Heads-hyllesten «True Stories», som bandet har spilt på konserter i en årrekke allerede (og som du kan se framført på Lydverkets hjemmeside).

Disse låtene vil ledsaget av en kostbar dobbel-video, inspirert av filmer som «West Side Story» og «Rumble Fish», samt musikkvideoene til Michael Jacksons «Bad» og «Beat It».

- Videoen kommer til å koste mer enn alle innspillingene og videoene vi har gjort til sammen. Den blir fullstendig koko, sier Saorea.

Ga låta til NME
Det var ingen overraskelse at Datarock valgte å slippe den nye låta på nett før den hadde hatt premiere på radio, og det var heller ikke noe sjokk at den ble lagt ut på bloggen til det britiske musikkbladet NME.

- Vi har jo NME å takke for at vi har en internasjonal karriere. De begynte å skrive om oss i 2006, og vi ga dem derfor denne låta som en slags takk for hjelpen, sier vokalisten på telefon fra Stockholm, der han er for å produsere en ny Karin Park-plate.

- Folk flest i Norge ser jo på NME med stor skepsis, fordi de tilsynelatende bare hyper opp engelsk gitarrock?

- Nja, da har de nok ikke lest bladet på en stund. Jeg synes ikke at NME er spesielt nasjonalistiske. Men i en tid der platebransjen forandrer seg så mye er det mange mektige institusjoner som ryker, mens NME har klart å forbli innflytelsesrike. Derfor er de også kontroversielle, sier Saorea.

Musikkbladet skryter for øvrig av den første smakebiten fra det kommende albumet.

Singelen «Give It Up»/«True Stories» slippes for salg i mars.