Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den danske dikterkometen Yahya Hassan (18) slått ned i København

Har tidligere fått dødstrusler etter kritikk av innvandrere.

SLÅTT NED: Den danske dikteren Yahya Hassan. Foto: AP / NTB Scanpix
SLÅTT NED: Den danske dikteren Yahya Hassan. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går ble dikteren og samfunnsdebattanten Yahya Hassan (18) slått ned på en togstasjon i København mens han stod og ventet på toget med kjæresten sin, ifølge politiken.dk.

Ekstrabladet skriver samtidig at den angivelige gjerningsmannen er tatt.

Hassan har sprukket leppa, men er ellers uskadd ifølge avisa.

Forfatter
Poeten Hassan har tatt Danmark med storm etter diktsamlinga Yahya Hassan som kom ut i oktober, og har solgt tusenvis av bøker. I diktene sine skildrer han hvordan det er å være innvandrer i Danmark. Han beskriver blant annet familievold, og er svært kritisk til sine foreldrers generasjon av innvandrere i Danmark.

- Jeg er forbanna på mine foreldres generasjon som kom til Danmark på slutten av 80-tallet. Den store gruppen flykninger som skulle forestille foreldrene våre har fullstendig sviktet sine barn. Så fort de landet på flyplassen var det som om foreldrerollen forsvant. Vi har sett våre foreldre råtne passivt opp på trygd i sofaen, har han tidligere sagt til Politiken.

Hassan selv var i mange år bak seg med kriminalitet, og har vært ut og inn av ulike institusjoner.

- Vi som falt ut av skolen, vi som ble kriminelle eller bomser ble ikke sviktet av systemet, vi ble sviktet av våre foreldre. Vi er den foreldreløse generasjon.

Dødstrussler
Etter diktsamlingen og flere uttalelser i media har Hassan daglig mottat dødstrusler, ifølge dansk TV 2.

- Selvfølgelig er det ubehagelig å daglig bli utsatt for dødstrusler, men jeg visste godt at det kom til å skje. Jeg skal fortsette min Islam-kritikk og kan beskytte meg selv, har han sagt til kanalen.