Den danske forfatteren Yahya Hassan (19) dømt for vold

Anket dommen øyeblikkelig.

ANKER DOMMEN: Den danske dikteren Yahya Hassan (19) ble i dag dømt til fire måneders betinget fengsel for å ha slått en annen mann i ansiktet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ANKER DOMMEN: Den danske dikteren Yahya Hassan (19) ble i dag dømt til fire måneders betinget fengsel for å ha slått en annen mann i ansiktet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Den danske dikteren Yahya Hassan (19) ble i dag dømt til fire måneders betinget fengsel i en rett i Aarhus.

Han ble dømt for å ha slått en annen person i ansiktet to ganger, ifølge danske TV 2. Hendelsen skal ha skjedd på en bytur i Aarhus 15. februar.

Anker dommen Ifølge kanalen anker dikteren dommen, og han har også hele veien nektet skyld. Han har forklart at flere personer virket truende for ham, og at han forsøkte å beskytte seg selv.

Yahya Hassan ble landskjent i Danmark i 2013 da han ga ut sin første diktsamling, der han blant annet kritiserer islam. Hassans familie er fra Palestina, og kom til Købehavn fra en flyktningleir i Libanon.

Forfatteren har fått mye skryt for sine skildringer av livet som innvandrer i Danmark, men han har også fått mange fiender for å være kritisk til aspekter ved muslimsk kultur. Han skriver også åpent om familievold og barnemishandling blant innvandrere.

Truet tidligere Han har tidligere måttet rømme fra knivoverfall, blitt slått ned på åpen gate i København, og da han skulle delta i et debattmøte i Odense i november i fjor ble arrangementet stanset av politiet etter en høy trusselvurdering.

Hassan vekket også oppsikt da han publiserte et bilde av den danske politikeren Henrik Dahl ikledd nazi-uniform på sin egen Facebook-vegg, like etter terroraksjonene i København.