- Den dårligste filmen noensinne?

Will Smiths «After Earth» totalslaktes.

(Dagbladet): Det som skulle bli en av sommerens store pengemaskiner på kinolerretet, Will Smiths «After Earth», har kommet en smule skjevt ut av startblokka.
 
Svakeste på 20 år Filmen hadde premiere i USA før helga og har til nå bare gitt 27 millioner dollar i kassa. Ifølge filmnettstedet Insidemovies, er det den svakeste åpningshelga en sommerfilm med Smith har hatt på 20 år.

Flere av Smiths tidligere filmer har også blitt sluppet om sommeren, blant andre megasuksessen «Independence Day», «I, Robot» og «Hancock», som alle spilte inn haugevis med dollar både i USA og resten av verden.

Massiv slakt Om «After Earth» til nå ikke ser ut til å bli en like stor kommersiell suksess bekymrer kan hende ikke Smith så alt for mye.  I 2009 ble han rangert som Hollywoods mest innbringende skuespiller, men når det gjelder «After Earth» får den også gjennomgå av kritikerne. Og det så det virkelig svir.

Joe Morgenstern i Wall Street Journal bruker kraftig skyts og åpner like greit sin anmeldelse med spørsmålet «er «After Earth» den dårligste filmen som noen gang er laget?».

- Vanvittig New York Times? toneangivende anmelder Manohla Dargis, er heller ikke nådig.

Hun poengterer at Smith og kona Jada Pinket Smith er produsenter for filmen, og mener det er ting som tyder på at ingen i produksjonen derfor har kunnet si nei til Smith.

Parets sønn Jaden spiller også i filmen.

«Det var en gang da foreldrene i Hollywood ga barna sportsbilder i gave. Nå til dags holder det tydeligvis ikke med noe mindre enn et
vanvittig kino-prosjekt for junior», skriver Dargis.

Pete Travers i Rolling Stone skriver at byrden av å bære «denne livløse filmen er rett og slett for mye», og skriver for å understreke: «Ja, den er så dårlig».

For ordens skyld har nettavisa Huffington Post satt opp en egen liste over de 9 beskeste anmeldelsene av filmen.

«Signs»-regissør «After Earth» er regissert av M. Night Shyalaman, som tidligere har stått for regien på filmer som «Signs» og «Den sjette sansen».

Sistnevnte ble nominert til seks Oscar-priser.

Hans forrige film var fantasy-eventyret «Luftens siste mester», som i likhet med «After Earth» ikke ble en kritikerfavoritt.

Hivju-rolle «After Earth» handler om tenåringen Kit (Jaden Smith) og hans far Cypher (Will Smith) som krasjer på jorda 1000 år etter at en naturkatastrofe så godt som utslettet den menneskeheten.

Norske Kristoffer Hivju har også en rolle i «After Earth» som har premiere i Norge 14. juni. Filmen har ifølge Boxofficemojo et budsjett på 130 millioner dollar.

Far og sønn: Will Smith og sønnen Jaden (bildet) spiller hovedrollene i «After Earth». Foto: Sony pictures / Filmweb
Far og sønn: Will Smith og sønnen Jaden (bildet) spiller hovedrollene i «After Earth». Foto: Sony pictures / Filmweb Vis mer