Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Den deilige hypen

Hva jeg gleder meg mest til på Bylarm? Sigrid, selvfølgelig!

Mandatory Credit: Photo by Matteo Prandoni/BFA/REX/Shutterstock (7423663gn)
Sigrid Seiner
CFDA X Vogue Fashion Fund Dinner, New York, USA - 07 Nov 2016
Mandatory Credit: Photo by Matteo Prandoni/BFA/REX/Shutterstock (7423663gn) Sigrid Seiner CFDA X Vogue Fashion Fund Dinner, New York, USA - 07 Nov 2016 Vis mer
Kommentar

Media får ofte kritikk for å gå i flokk, men noen ganger kan vi bare ikke dy oss. Spesielt når det gjelder litt hype. For hva skal vi ellers gjøre med 20 år gamle Sigrid Raabe fra Ålesund, som for to uker siden ga ut debutsingelen «Don’t kill my vibe»?

I løpet av tre dager nådde den én million avspillinger på Spotify.

Den ble kåret til den «hotteste låta i verden» av BBC Radio 1.

Og før hun neste uke spiller på musikkfestivalen Bylarm i Oslo, har den helt sikkert blitt streamet over tre millioner ganger.

Det er noe kygosk over det hele.

Sigrid er så fresh at managementet hennes, Made, som også har bra damer som Aurora, Silja Sol og Razika i stallen, ikke har rukket å oppdatere hjemmesiden hennes. Så flink at hun har fått platekontrakt med Petroleum Records i Norge og Island Records i England, som for øvrig også har signert norske Dagny, i tillegg til Drake, The Weeknd, PJ Harvey og U2.

Og kan jeg igjen minne om at hun bare har gitt ut én låt?

Men det er jo ikke en hvilken som helst låt, selvfølgelig. «Don’t kill my vibe» er et perfekt lite popkirsebær, som etterfølger hver eneste en av de rigide reglene en radiosingel er underlagt, men som også klarer å være uforutsigbar. Det hele ender i klapping, roping og hoing.

For, som hun selv sa i VG denne uka: «Et godt refreng går aldri av moten».

Kan det være at vi sitter med den mest allsangvennlige norske låta siden «Levva livet»?

Det hjelper selvfølgelig også at Sigrid skal være sabla bra på scenen. «Noe voldsomt og kraftfullt er på vei», var tittelen på Klassekampen-anmeldelsen fra en bergenskonsert for ett års tid siden. Og anmeldelsen fortsatte: «Med sin lett hissige framtoning og gjennomførte kulhet fyller hun scenen fullstendig. Sigrid er breibeint og breial, rett og slett en voldsomt fascinerende scenepersonlighet, som både kan ta det helt opp, helt ut og helt ned med like stor naturlighet».

Det blir nok kø rundt Rockefeller-hjørnet på torsdag. Ryktene svirrer om at Universal, som eier Island Records, stiller mannsterke med et stort internasjonalt apparat som har tatt turen til Norge for å sjekke ut Sigrid.

I tillegg oss vanlige folk som vil inn, selvfølgelig.

Det er flere grunner til at det er spesielt stas med Sigrid og Bylarm i år. Det første er det åpenbare: Norsk musikkliv er knallsterkt om dagen. Man kan si mye om årets Spellemann, men den viste i hvert fall fram en ung og ekstremt vital norsk musikkscene, der det er rom for å snakke om det spesialiserte, det smale og det erkekommerse i samme åndedrag.

Det andre, det er at det er ingenting som er mer stas på Bylarm enn en perfekt timet hype.

Og hvis ikke akkurat denne er noe for deg, ja da er det heldigvis 140 andre du kan sjekke ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media