Den delte bydel

På Sagene leker naturlige nøstebarn med kamuflerte fattigbarn.

Tegning: Gunnlaug Moen.
Tegning: Gunnlaug Moen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LENGE FØR han ble «hele Oslos ordfører» og demonstrativt medfølende med kalkunfilm-krenkede muslimer, var Fabian Stang halve Oslos ordfører. Menn på Vindern lever 12 år lenger enn menn på Sagene. Men byens fremste tillitsvalgte mente østkantfolk burde la seg inspirere av suksessfaktorene i vest, og begynne å trene og bruke marka. Du må selv ta ansvar. Kommunen kan ikke gå tur for deg.

Det ble bråk, og selvsagt hevdet Stang seg feilsitert, slik det alltid er når øvrighetspersoner sier det de mener eller det alle ser. («Vestkantfolk er penest i Oslo» — feilsitat fra biologiprofessor Dag Hessen.)

De færreste fikk med seg at statistikken (fra åra 2002-2004) viste fem års forskjell i levealder mellom kvinnene i de to bydelene, og bare tre år mellom alle i øst og alle i vest. Det var bydel Sagene — inkludert Bjølsen og Torshov — som i særklasse skilte seg ut. Hvorfor? Fordi både helsen og adressen din avhenger av lønna di. Sagene hadde desidert flest kommunale utleieboliger, ofte bosatt av sosialklienter — og ellers relativt lave boligpriser. I 2012 kan vi stryke det siste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer