Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Den desidert beste boka anmelderen har lest om syriafarere

Aller mest rørende er uskylden som ligger i bunn.

INSPIRERT AV SANN HISTORIE: Demian Vitanzas nye roman er inspirert av historien til en norsk syriafarer han møtte da han holdt skrivekurs i et fengsel. Foto: Bjørn Langsem
INSPIRERT AV SANN HISTORIE: Demian Vitanzas nye roman er inspirert av historien til en norsk syriafarer han møtte da han holdt skrivekurs i et fengsel. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

«De hater politiet, de hater foreldra sine, de hater staten, de hater det vestlige samfunnet. Først og fremst hater de seg selv. De føler de aldri er bra nok. Så vil de gjøre noe godt, men vet ikke helt hvordan.»

Det sier norsk-pakistaneren som går under det fiktive navnet Tariq. Han er hovedpersonen i Demian Vitanzas nye roman, og inspirert av en mann som soner en åtteårig dom i et høysikkerhetsfengsel, etter å ha deltatt i kampene i Syria.

Demian Vitanza hadde skrivekurs i fengslet. De to begynte å snakke, og etter ti måneders samtaler, ble det en roman. Det er den desidert beste boka jeg har lest om den tematikken.

Noe å dø for

Tariq er født og oppvokst i Halden. Foreldrene hans er pakistanske. Faren soner en lang drapsdom, og Tariq er skolegutt når han møter faren første gang. Som tolvåring blir han sendt på en beinhard internatskole i Pakistan. Da han kommer hjem, skulker han skolen stadig oftere, begynner med dop, festing og småkriminalitet. Inntil han en dag er i moskeen. Han ber. Da skjer det noe med ham. Noen måneder senere sitter han og kompisen i en varebil på vei mot Syria.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?