MISLYKKET SELVMORDSBOMBER: Achmed the Dead Terrorist og Jeff Dunham kommer til Norge.
MISLYKKET SELVMORDSBOMBER: Achmed the Dead Terrorist og Jeff Dunham kommer til Norge.Vis mer

Den døde terroristen til Norge

Har «skremt» flere hundre millioner mennesker.

Komikeren og buktaleren Jeff Dunham har, til både glede og forargelse, gjort seg verdenskjent som mannen bak Achmed the Dead Terrorist.

Nå kommer Dunham og dukkene hans til Oslo Spektrum, Trondheim Spektrum og Stavanger Konserthus, henholdsvis den 27. september, 28.september og 30. september.

Det er ikke bare Achmed - den relativt mislykkede selvmordsbomberen med den kjente frasen «Silence! I kill you!» - som blir å finne i dukkekofferten til Dunham når han tar turen til Norge:

Med er også superamerikanske Bubba J, José Jalapeno (on a Stick), festlige Peanut og sure, gamle Walter.

- Disse karene er mitt hemmelige våpen, har Dunham sagt, og mener at en slags stilltiende overenskomst tillater hans selvbygde dukker å si ting og gjøre observasjoner som intet levende menneske hadde sluppet unna med - kamuflert som komedie.

Komikeren har solgt over fire millioner DVD-er, og på YouTube og andre nettsteder har han flere hundre millioner treff på sine videoer. Som en følge av dette var han i 2009 verdens tredje best betalte komiker, bare slått av Jerry Seinfeld og Chris Rock.

Forsalg tilgjengelig på A Comic Souls Facebook-side fra torsdag 4.april. Ordinært salg starter lørdag 6.april hos Billettservice.