Vil fjerne kravet om fastmonterte seter:

- Den dummeste regelen noensinne

Kravet om fastmonterte seter har rammet kulturlivet hardt. Nå er helsemyndighetene på glid for å fjerne regelen.

SJELDENT SYN: De færreste kulturarrangementer har sett slik ut siden mars. Nå kan det komme en endring i sete-kravet i Norge. Foto: NTB.
SJELDENT SYN: De færreste kulturarrangementer har sett slik ut siden mars. Nå kan det komme en endring i sete-kravet i Norge. Foto: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har ikke spilt for 200 stykker siden våren. Hadde vi hatt lov til det kunne vi kanskje hatt litt mer penger på bok under denne nedstengelsen. Dette blir vanskeligere og vanskeligere for hver gang. Vi håper at vi kommer gjennom dette, slik som i 2020, sier Sølvi Rolland, teatersjef ved Ole Bull Scene, til Dagbladet.

Hun er én av mange kulturarbeidere i Bergen som er rammet av den seineste nedstengingen i byen.

Rolland forteller at kulturscenene i byen omsider har blitt vant til å stenge og avlyse. Men hun er svært kritisk til at kravet om fastmonterte seter har blitt stående. Ole Bull scene får bare ha 10 personer i publikum, fordi setene ikke er fastmonterte. Til sammenlikning får Den Nationale Scene, 100 meter bort i gata, ha 200 publikummere fordi teateret tilfredsstiller kravet om fastmonterte seter.

- Det burde jo være slik at et profesjonelt teater kan ha faste henviste plasser. Regjeringen klarer jo å differensiere alt annet, som ulike tiltak ved videregående skoler og ungdomsskoler. For oss er det avgjørende om stolene er skrudd fast i gulvet eller ikke, og ikke smittenivå. Det må være den dummeste regelen noensinne, sier Rolland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer