Eldreomsorg

- Den eldre generasjonen har gitt meg min fremtid, nå vil jeg gi dem en verdig avslutning

ILLUSTRASJONSFOTO. Shutterstock / NTB scanpix
ILLUSTRASJONSFOTO. Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg er 21 år gammel og jobber på en demensavdeling. Jeg startet her i praksis fra videregående, og har jobbet her i snart tre år siden den gang. Jeg er ansatt som assistent, og er på papiret ufaglært. På papiret.

Jeg elsker jobben min og tror ikke jeg noen gang vil få et mer givende yrke enn dette. Jeg er veldig takknemlig for jobben jeg har, kollegene mine, alt jeg har lært og alt jeg kommer til å lære. Etter tøffe dager lærer man fort å sette pris på de fine øyeblikkene, de små tingene som lyser opp dagen. Å bruke humor i jobbsituasjon har blitt rutine, det er viktig å ta ting med et smil.

Vi skal jobbe med hendene på ryggen, sies det. Pasientene våre skal gjøre mest mulig selv, om det så bare er noe så enkelt som å ta på seg sokker. Men jeg har ikke nok tid til å jobbe med hendene på ryggen.

Vi er to ansatte på én avdeling fordelt på åtte pasienter, hvorav alle trenger hjelp, oppmerksomhet, omsorg og pleie. Men vi har ikke kapasitet, tid eller nok ansatte til at hver og en pasient får den hjelpen de trenger, og ikke minst fortjener, til enhver tid.

Den ene vil hjem til sin mor, den andre hallusinerer og tror vi vil h*n alt vondt, den tredje trenger hjelp til toalettbesøk, den fjerde har brukket lårhalsen, den femte har enda ikke fått frokost, den sjette tar i alle dører på huset og vil ut, mens den sjuende tåler ikke stimuli og blir derfor urolig. Den åttende? Den åttende ligger fortsatt i sengen sin og trenger hjelp til stell. Klokken er 11:56.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer