Eurovision 2020

Den eneste Eurovision- løsningen

Kjør Eurovision-finalen på nett. Kan vi klare hjemmekontor, kan Eurovision klare hjemmekontor.

AVLYST: Ulrikke Brandstorp forteller til Dagbladet at hun fikk vite om Eurovision-avlysningen via sosiale medier. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kan bli helt fantastisk. Se for deg Europas Eurovision-vinnere, Elnett i håret, paljetter på kroppen, platåsko på føttene. Men i stedet for å konkurrere i en hall i Rotterdam, synger de fra hjemme i stuene sine.

I stedet for blafrende vindmaskiner, roterende scenegulv og sprutende pyro, er det grønne gardiner og bilder av bestemor. I stedet for glitrende konfetti er det bokhyller, hybelkaniner og møbler fra åttitallet. I hjørnet sitter kanskje en lillebror og spiller cymbaler. Åh, dette er Eurovision-finalen jeg drømmer om å se i år! Et TikTok for voksne. En uimotståelig blanding av glam og hverdagsliv. Et symbol på et samlet Europa som ikke lar seg knekke, et Eurovision som sier «The show must go on!»

Ja, hva er egentlig argumentene mot å holde finalen på nett i år, Eurovision-sjef Jon Ola Sand?

Her i Dagbladet har kulturjournalist Lars Dønvold-Myhre skrevet om MGP siden jul. Han har dekket kontroversene rundt de norske semifinalene og han var til stede i Trondheim da stemmesystemet kollapset. Torsdag intervjuet han MGP-vinner Ulrikke Brandstorp. Det er ei uke siden Eurovision-finalen, som skulle gått av stabelen 18. mai, ble avlyst. Ulrikke er naturlig nok kjempeskuffet. Torsdag meldte NRK at hun heller ikke automatisk vil representere Norge i Eurovision-finalen i 2021, men at hun selvfølgelig inviteres til å delta i neste års konkurranse på lik linje med andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer