Den engelske reverhistorien

Vi har fått nytt håp om at fotballen på den regntunge øya fortsatt kan være dugnad, arbeiderklasse, fish med og uten chips, vennskap og glede.

REVEHIET: Leicester City fans i full feiring. Foto: AFP / NTB Scanpix
REVEHIET: Leicester City fans i full feiring. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Engelsk fotball har ingenting å vise til siden 1966-VM når vi snakker landslag, men mange av oss i denne tippekampnasjonen kan ikke noe for det, men vi elsker fortsatt engelsk fotball, klubb og Three Lions.

Vel, det er en sannhet med modifikasjoner ettersom den engelske midtukefotballen - tåke, pub og knottene først - forlengst har abdisert og inn har vi fått steinrike russer, arabere, asiater, amerikanere og andre med onkel Skrue-binger og ditto fotball-IQ.

Men, vi kjøtthuer - som til tross for alt som er feil med dagens moderne fotball der FIFA burde legges ned - er fortsatt engelske ballpasienter og vi må derfor hylle og skåle for vesle Leicester City ettersom de maktet å vinne hele skiten som kalles Premier League.

Dette gir et lite håp om at fotballen på den regntunge øya fortsatt kan være dugnad, arbeiderklasse, fish med og uten chips, skippertak, vennskap og fotballglede som gir sølv i pokalskapet. Pluss en manager som kan sitt fag.

Leicester City ble stiftet i 1884 og kalles for revene, The Foxes. De har vært en sliter i det engelske ligasystemet siden tidenes første baklengs og før årets gullsesong sto de oppført med en FA Cup-pokal fra 1971 og tre pokaler i ligacupen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer