- Den er ikke stor, men det er skikkelig fart i den

Rune Rudberg har innsett at det ikke er størrelsen det kommer an på.

JUBELGUTTEN: Rune Rudberg med synlig bevis på at han ble NM-vinner av i shortcar-kjøring 2010. Alle foto: Anders Grønneberg
JUBELGUTTEN: Rune Rudberg med synlig bevis på at han ble NM-vinner av i shortcar-kjøring 2010. Alle foto: Anders GrønnebergVis mer

RYGGE (Dagbladet): Rune Rudberg (49) er mer ute å kjøre enn noen gang, men denne gangen dreier det seg ikke om damer, dop og kriminelle forhold.

En liten kjapp en Artisten har funnet meninga med fritida i motorhobbyen shortcar.

Det er ikke størrelsen det kommer an på. Det har Rune Rudberg innsett.

- Den er ikke stor, men det er skikkelig fart i den, sier Rune Rudberg.

På rett spor i livet Han sikter til en såkalt shortcar - et lite firehjulskjøretøy og en bilsport som har stigende interesse i Norge. Motorsport kan være en dyr hobby, men det gjelder ikke for shortcar - en norskbygd prototype som så dagens lys for ti år siden.

- Jeg har surret med mye rart og gjort en del uheldige ting i livet. Shortcarinteressen har fått meg på rett spor, sier Rudberg.

NY LIVSSTIL: Artisten Rune Rudberg har lagt om livsstilen. - Jeg møtte veggen og måtte finne på noe. Redningen ble motorsporten shortcar, som jeg er blitt hekta på, sier Rune Rudberg.
NY LIVSSTIL: Artisten Rune Rudberg har lagt om livsstilen. - Jeg møtte veggen og måtte finne på noe. Redningen ble motorsporten shortcar, som jeg er blitt hekta på, sier Rune Rudberg. Vis mer

Danseband- og countryartisten har alltid vært interessert i biler. Og har tydeligvis talent for, for i fjor ble kan kåret til landets råeste shorcarkjører: med NM-tittel, pokal og to medaljer.

Møtte veggen Rune Rudberg blir 50 år på seinsommeren og markerer 30 år som plateartist. Popstjernelivet fikk uheldig slagside:

Det ble mange damer, mye dop og domfellelser både for narkotikamisbruk, kjøring i rusa tilstand og manglende skatteinnbetaling.

- Det har ikke bare vært enkelt. Jeg møtte veggen og måtte finne på noe. For fire år siden begynte jeg med shortcar. Nå tar det all min fritid - helgene går stort sett med på å spille konserter.

Som en landmine - Da jeg for første gang satte meg i en shortcar og ga flatt jern, var det som å tråkke på en landmine.

LITEN, MEN HISSIG:  Rune Rudberg på plass i sin "avkledde" shortcar.
LITEN, MEN HISSIG: Rune Rudberg på plass i sin "avkledde" shortcar. Vis mer

I Rudbergs shortcar sitter det en Honda 1000-motorsykkelmotor som har et dødelig turtall og en vanvittig akselerasjon.

Shortcar-interessen er størst på Østlandet, men det brer om seg. Ifølge Rudberg er det i dag vel 40 aktive shortcar-kjørere.

Elsker singellivet Rune Rudberg bor nå på en bondegård utenfor Rygge i Østfold sammen med den eldste datteren og hennes tre år gamle sønn. Bestefar Rudberg har byttet ut interessen for kvinnfolk med biler og mekking.

- De to siste åra har jeg vært singel - noe jeg aldri har vært før. Og jeg liker det, sier Rudberg.

MEKKING: Det er alltid noe å mekke, her er Rune Rudberg sammen med en anne shortcarkjører, Hans Martin Antonsen.
MEKKING: Det er alltid noe å mekke, her er Rune Rudberg sammen med en anne shortcarkjører, Hans Martin Antonsen. Vis mer

Han er et annerledes menneske nå, og har lagt den gamle Rudberg bak seg.

- Det er ikke lett, ryktene følger meg som en skygge. Jeg har det bra - og lader opp til en ny sesong og skal love at jeg vil forsvare NM-tittelen fra i fjor.