DEBATT

Debatt: Michael Jackson-dokumentaren

Den evig forfulgte Michael Jackson

For fansen handler den angivelige forfølgelsen om alt som var galt i verden.

DEMONSTRERER: Michael Jackson-fans over hele verden protesterer mot dokumentarfilmen «Leaving Neverland», der superstjerna blir beskyldt for overgrep mot mindreårige fans. Bildet er tatt utenfor lokalene til den nederlandske tv-stasjonen NPO i Hilversum tidligere denne måneden. Også NRK har vist dokumentaren. Foto: Dingena Mol / EPA / NTB Scanpix
DEMONSTRERER: Michael Jackson-fans over hele verden protesterer mot dokumentarfilmen «Leaving Neverland», der superstjerna blir beskyldt for overgrep mot mindreårige fans. Bildet er tatt utenfor lokalene til den nederlandske tv-stasjonen NPO i Hilversum tidligere denne måneden. Også NRK har vist dokumentaren. Foto: Dingena Mol / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mens dokumentarfilmen «Leaving Neverland» har sjokkert mange med nye overgrepsanklager mot Michael Jackson, har Jacksons fans leid reklameplass på busser i London som insisterer på uskylden til deres store idol.

«Facts don’t lie. People do», proklamerer bannerne. Anklagene er likevel på ingen måte uventede for fansen. De passer i en forståelse av Jackson som en evig forfulgt skikkelse, en mann som stadig blir angrepet nettopp på grunn av sin enestående posisjon i menneskeheten. Det handler om det gode mot det onde.

Det kan synes som om det ikke er grenser for hvor mange anklager som kan komme mot den avdøde popstjernen, uten at hans mest iherdige fans slutter å forsvare ham. Ifølge fansens verdensbilde vil det alltid komme nye anklager mot idolet deres, fordi så mange ganske enkelt er ute etter ham.

Dette er en forståelse Jackson selv nørte opp under allerede i etterkant av de første overgrepsanklagene i 1993, blant annet i sangen «D.S.» på albumet «History». Her blir påtalemyndighetene i Santa Barbara anklaget for å forfølge Jackson politisk og for å være i ledtog med CIA: «De ønsker å ta meg død eller levende», synger Jackson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer