DEBATT

Den evige ansvarsfraskrivelsen

Vi må igjen til frontlinjen. Det sitter 26 tolker i Afghanistan og frykter for sine liv.

Ny kamp for veteranene: Geir Dolonen-Marthinussen er selv krigsveteran og kjemper nå en kamp for 26 tolker som har jobbet for Norge og nå sitter i Afghanistan og frykter for sine liv. Foto: Privat
Ny kamp for veteranene: Geir Dolonen-Marthinussen er selv krigsveteran og kjemper nå en kamp for 26 tolker som har jobbet for Norge og nå sitter i Afghanistan og frykter for sine liv. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Atter en gang må jeg ut i kampen. Jeg er veteran. En stolt veteran! Jeg dro ut til midtøsten i 1992. Knapt 22 år gammel dro jeg til Libanon på vegne av den norske stat, FN og mine egne verdier og min moral. Jeg har vært veteran siden desember 1992. Men myndighetene i Norge vil gang på gang ha meg inn i en eller annen form for kamp.

I mai 2014 begynte jeg kampen for Tolken Faizullah Muradi som ble deportert i noe som ikke kan beskrives som noe annet en en skammelig handling. Etter mye jobbing, mange timer, og en svært forståelsesfull kone, så ble den kampen kronet med seier 23 oktober 2014. Og da hadde kampen inneholdt en kampanje på Facebook, en underskriftskampanje som ca 5000 fra hele Norges land hadde skrevet under på, mediekjør og ikke minst veteraner. Veteraner som så urettferdigheten i behandlingen av Faizullah Muradi med en gang. Veteraner som myndighetene nok en gang ville ha ut i kamp. Kamp for verdier og moral, kamp mot urettferdighet og hensynsløshet. Det var demonstrasjoner foran Stortinget på gang. Men det hele ble lagt på is når statsministeren dukket opp på NRK og instruerte justisministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer