Den farlige fortielsen

Velskrevet, men litt traust roman om å kjenne vekten av fortielser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «To blå» er en roman om å kjenne vekten av gamle familiehemmeligheter, og om skaden fortielser kan gjøre. Fortellingen starter den dagen Mie bestemmer seg for å bli gravid. Hun venter spent, men da de to blå stripene viser seg på graviditetstesten blir følelsene ikke som forventet.

En ubestemmelig uro, en slags skurrende dissonans, melder seg hos Mie. Anspentheten slipper heller ikke taket da Sander blir født: «... alle de svulmende tankene» fortsetter å kverne i henne. Uroen tiltar.

Dunkle forhold

Vallersnes skildrer godt den første tida med spedbarnet; bekymringene man har som oppjaget førstegangsmor, og som man siden ikke helt forstår. Hun viser også hvordan felleserfaringen svangerskap og fødsel først og fremst er en ekstremt individuell erfaring. Mie oppdager raskt at hun ikke har bruk for andres historier. Hun må finne og forstå sin egen.

I den historien er Mies mor, ballerinaen med de blå tåspiss-skoene, kraftsenteret: Moren som Mie har forgudet, som faren fremdeles dyrker, men som broren Sigurd har et dunkelt forhold til. Det er hun som forvalter familiehemmeligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer