«Den fineste humoren er tuftet på det dypeste alvor»

Arthur Arntzen har solgt over 20000 eksemplarer av ei lita bok som handler om den alvorlige humoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Arthur kommer rett fra eldresenteret Herakleum i Tromsø, der han har vært og protestert mot kommunens behandling av de eldre. Han er både sint og oppgitt.

- Min mor døde for over 20 år siden. Hun fikk ei uke avlastning, ellers var det søstera mi som tok seg av henne. Det er ikke blitt bedre siden da, snarere verre. Hva er det vi holder på med?

ARTHUR ARNTZEN

har brukt fire år på boka «Det latterlige alvor», som på mange måter er en hyllest til mora. Den handler om den livsviktige humoren, og er den mest personlige boka han har skrevet.

- Dette er ting jeg har tenkt på hele mitt liv, ikke minst fordi jeg så hvordan ho mamma uttrykte seg. Jeg lærte tidlig at galt kan alltid bli verre. Vi må lære å bruke humoren, og der er det en lang vei å gå. Selvironien, den edleste humoren, er mangelvare. Tenk deg den sjef som har selvironi, han blir tilgitt det meste, sier Arthur.

Han forstår ikke hvorfor humoren ikke er mer verdsatt.

- Vi har mange tusen forskere som forsker på all verden. Vi har én som forsker på humor, professor Sven Svebak ved Universitetet i Trondheim. Humoren er en voggegave, men ikke alle greier å bruke den. Det kan læres, men bruk den riktig. Humor er et mektig våpen, sier Arthur Arntzen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer