- Den første daten med kona mi var i den bilen. Og jeg fridde til henne rett ved den

Karpe Diem har laget låt om bilen til Magdi.

MYE FØLELSER: To år er gått siden forrige Karpe Diem-plate ble utgitt. I dag gir Magdi Ytreeide Abdelmaguid (til venstre) og Chirag Patel ut første singel fra den kommende plata - ei plate med mye følelser, meninger og god stemning. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MYE FØLELSER: To år er gått siden forrige Karpe Diem-plate ble utgitt. I dag gir Magdi Ytreeide Abdelmaguid (til venstre) og Chirag Patel ut første singel fra den kommende plata - ei plate med mye følelser, meninger og god stemning. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): En rød Toyota Corolla fra 1997. Magdi Ytreeide Abdelmaguid (27), som utgjør halvparten av Karpe Diem, har kjørt den i mange år. Nekter å bytte den ut. Slikt blir det låt av. Nærmere bestemt: Slikt blir det førstesingel til hiphop-duoens fjerde album av.

Sammen med musikkmakker Chirag Patel (27) har Magdi gitt ut tre album, fått flere priser og levert vel så mange suksesshits. I løpet av tolv år har Karpe Diem vokst seg til å bli én av Norges viktigste aktører i hiphop-sjangeren. 

I dag slipper Karpe Diem «Toyota'n til Magdi», ei låt inspirert av, ja, Toyota'n til Magdi.

Date og frieri - Det har skjedd så sykt mye rart i den bilen, sier Magdi. 

- Den første daten med kona mi var i den bilen. Og jeg fridde til henne rett ved den. Det er den eneste bilen jeg har eid, og den «har tatt oss til konserter, tatt oss mange steder. Mange minner, smiler Magdi. 

TOYOTALÅT: I dag slipper Karpe Diem singelen «Toyota'n til Magdi».
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TOYOTALÅT: I dag slipper Karpe Diem singelen «Toyota'n til Magdi». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Men låta handler ikke om den røde, noe bulkede bilen, påpeker Chirag. 

- Mer om meninger. Og prioriteringer. Magdi har tatt et standpunkt: Han nekter å kjøpe en ny bil, selv om folk kaller den for et vrak, sier Chirag. 

Ærlighet og følelser Bilen har ar fått sin egen Twitter-konto med over 600 følgere, og nå får den altså sin egen låt: «En god, gammeldags banger», mener Chirag.

«Toyota'n til Magdi» er ei av låtene fra Karpe Diems fjerde plate, som slippes i september. 

- «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden». Det er den lengste tittelen vi noen ganger har hatt på et album, sier Magdi. 

TOYOTA'N TIL MAGDI: Sannsynligvis det eneste framkomstmiddelet i Norge som har egen Twitter-konto og egen låt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TOYOTA'N TIL MAGDI: Sannsynligvis det eneste framkomstmiddelet i Norge som har egen Twitter-konto og egen låt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi er ikke redde for å sette store ord på ting, eller for å gjøre en låt om en bil til noe stort. Det er det det handler om. Og det er litt som med barn, når de skal love noe, og gjør det så stort og pompøst som ingen andre kan, legger Chirag til. 

I likhet med de tre tidligere platene, byr også den kommende plata på ærlighet, følelser og meninger.

- Og det har vært mye følelser de to siste årene, det kan vi ikke legge skjul på. For min del var det på kort tid revolusjon i Egypt, bryllup og 22. juli. Det påvirker følelsemessig, sier Magdi. 

- Men det er ikke bare trist. Litt humor og god stemning er det også på plata. Vi trenger å føle på begge deler, det er viktig, skyter Chirag inn. 

- Beste plata  De har også gjesteartister med på plata: Kråkesølv, Lukestar-vokalist Truls Heggero og Madcon-Yosef. «Bare gode venner», forklarer Chirag. 

Og når det gjelder Karpe Diem er dette med «gode venner» sentralt. Duoen har holdt sammen i 12 år, og har ingen planer om å gi seg.

ALBUMKLARE: I september slipper Karpe Diem sitt fjerde album, «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ALBUMKLARE: I september slipper Karpe Diem sitt fjerde album, «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det føles helt naturlig for meg å holde på så lenge. Men vi lager den musikken vi vil, ikke det folk ønsker, det har alltid vært viktig. Heldigvis liker andre vår smak, sier Chirag.  

- Å drive med dette er så naturlig at samtidig som jeg tenker på å få barn, tenker jeg «lurer på hvordan den låta blir»? Det er litt sykt, sier Magdi, trekker på smilebåndet og fortsetter platepraten:  

- Dessuten har vi har aldri vært så fornøyde med ei plate før som med denne. Det er riktig «feeling». Og vi mener det er den beste vi har laget.