Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den første feminist

På selveste kvinnedagen var det i går et stevnemøte med Camilla Collett på Norli bokhandel i Oslo. Forfatter Kristin Ørjasæter ble intervjuet av Beret Bråten om sin ferske bok, «Camilla - Norges første feminist».

- Jeg har lest hennes bøker med smale briller for å finne ut hva slags syn hun hadde på kvinnen og hvordan hun argumenterte for kvinnens frigjøring, sa Ørjasæter.

Bokcafeen var godt besøkt, og det var til og med noen menn som hadde våget seg inn i løvinnens hule. Ifølge Ørjasæter var Collett svært opptatt av at kvinner måtte frigjøre sitt indre.

- Hun lærte oss at dersom vi skal klare å utnytte den ytre friheten, må vi ha en indre frihet, sa hun til Dagboka etter presentasjonen.

- Er du selv en brennende feminist?

- Jeg har blitt veldig inspirert av Collett, og arbeidet med forfatterskapet hennes har økt min bevissthet. Boka vil nok gi mange et annet bilde av den avdøde forfatteren. Mange husker henne kanskje best som «søsteren til ...» og «hun som var forelsket i ...». Eller dama på den gamle 100-lappen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling