Anmeldelse: Blank på NRK og P3

Den første «Skam»-arvtakeren prøver ikke hardt nok

I-landsproblemer på høyt nivå i ny P3-serie om retningsløs ungdom.

HOVEDPERSON: Cecilie Amlie Conesa spiller Ella i «Blank». Foto: NRK
HOVEDPERSON: Cecilie Amlie Conesa spiller Ella i «Blank». Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Blanke ark og fargestifter til. En gang var det noe vi kunne trøste oss med når det butta. Nå har de blanke arkene blitt en kilde til angst, i det minste for dem under 25. Velferdsstatens hav av muligheter har blitt et hav du kan drukne i.

Det er et av temaene i «Blank», NRK P3s nye ungdomsserie, som har fått den utakknemlige jobben med å hoppe etter tidenes norske seriesuksess.

Er du «Skam»-fan og klikker deg inn på blank.p3.no, er det som å komme hjem: Korte klipp, sms-logger og instagramposter publisert i liksom-realtid. Hver søndag samles klippene i en vanlig tv-episode, for dem som foretrekker slikt.

I-landsproblemer

Hovedpersonen er også til forveksling lik (det blir kommentert i en småmorsom scene der hun ser på «Skam Austin» med kjæresten). Her heter hun Ella, ikke Eva, men er fortsatt fra Bergen og nokså ny i Oslo. Hun er 19 år, kjæreste med Blindern-studenten Mats, og deler leilighet med bestevenninna, som skal bli kokk.

Selv er ikke Ella i nærheten av å vite hva hun skal bli. Hun skulle bruke et år på å finne det ut, men nå er året snart omme og fristen for å søke høyere utdanning gått ut, og her står hun, fortsatt på stedet hvil i livet (les: jobber på Plantasjen). Det utløser et lite sammenbrudd som ikke blir tatt alvorlig verken av kjæreste, venninne eller foreldre, og det er strengt tatt ikke så synlig for seerne heller. Men betydningsfullt må det være, for det er lite annet å henge første episode på. Den er like stillestående som Ellas liv for øvrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer