Den første, spektakulære traileren til «Star Wars: The Last Jedi» er her

Fansen er i ekstase.

KAPITTEL ÅTTE: Traileren fra den siste «Star Wars»-filmen, som etter planen kommer ut i desember, er nettopp sluppet. Video: YouTube / Star Wars Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vil Rey klare å få Luke ut av eksil? Hva skjedde med Kylo Ren etter kampen ved Starkiller Base? Hva er Snokes egentlige identitet? Og hvor stor rolle får prinsesse Leia nå som Carrie Fisher er død?

«The Force Awakens» (2015), og begivenheter i det virkelige liv, etterlot «Star Wars»-fansen med mange spørsmål. Og i dag har de endelig fått noe å tygge på: den første, spektakulære traileren til kapittel 8, «The Last Jedi».

Ikke uventet er engasjementet ved trailerslippet nærmest astronomisk, og på sosiale medier er allerede analysene i full gang. På «Star Wars»' offisielle YouTube-kanal er traileren sett av en halv million på en time.

Traileren spiller med på mystikken. Den starter der «The Force Awakens» sluttet - på havplaneten hvor Rey har dratt for å oppsøke Luke Skywalker, som i årevis har levd i eksil. Etter dvelende scener med prat om «balanse» og jeditrening kommer voldsomme skildringer av kamp.

X-winger, TIE-fightere, AT-AT-er og «Millennium Falcon» er i sving, og vi ser glimt av Poe, Finn og Kylo Ren, samt kaptein Phasma spaserende gjennom brennende vrakrester. «The Jedi ... must end», sier en dyster stemme.

Filmen, som er den åttende offisielle «Star Wars»-filmen i rekka (dersom man ser bort fra spinoffen «Rogue One»), skal etter planen ha verdenspremiere 15. desember. Den er regissert av Rian Johnson, som tar over etter J.J. Abrams, og er bl.a. innspilt i Irland, England og Mexico.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer