Anmeldelse Film Wonder Woman

Den første superheltfilmen som har fått anmelderen til å gråte

«Wonder Woman» er forbløffende inderlig

TRAILER: WONDER WOMANVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Tårene på slutten fulgte riktignok noen små snøft på begynnelsen.

For de første minuttene av «Wonder Woman» kunne få noen hver til å tro at historien ville bli drept av spesialeffekter før den i det hele tatt hadde kunnet ta seg ut i verden. De foregår på amasonenes øy, der halvgudinnen Diana (Gal Gadot) vokser opp, som en av krigerkvinnene fra gresk mytologi, som har fått i oppdrag å forsvare verden mot krigsguden Ares. Det hele er ikke så mye mytisk som uvirkelig; grunt og vektløst på grunn av de litt for tykke digitale filtrene. Det som er nært og prustende, er slåssingen, både treningen amasonene imellom og de virkelige kampene, som oppstår når den amerikanske spionen Steve (Chris Pine) styrter med flyet sitt i havet utenfor, og de tyske soldatene som er ute etter ham, også plutselig er ute etter Dianas stamme.

Kraftfulle kvinner

Det har blitt skrevet mye om hvordan regissør Patty Jenkins («Monster») er den første kvinnelige regissøren som har styrt en stor superheltfilm i havn, og hvordan det vil prege sjangeren å få en film med en kvinne på kommandobroen. Kanskje kan Jenkins sies å ha et søsterlig blikk på amasonene, som innbefatter Robin Wright, Connie Nielsen og norske Lisa Loven Kongsli. De er alle vakre, men kameraet synes først og fremst å beundre kroppene deres for hva de kan utrette, for hurtigheten og den plutselige utfoldelsen av kraft. Huden deres er blank, ikke matt og presentasjonsklar. I sine ikke direkte ukitschy omgivelser kommer de kraftfullt gjennom, alle sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer