Den forsvunne diamanten

Skoleeksempel: Hvordan ikke gjøre opprør.

GLITRER IKKE: Marina Diamandis har talentet til å gjøre kull til gull, men ender med å gjøre kull til tull på «The Family Jewels». Foto: Warner Music
GLITRER IKKE: Marina Diamandis har talentet til å gjøre kull til gull, men ender med å gjøre kull til tull på «The Family Jewels». Foto: Warner Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ALBUM: Kommerspop-jentene sliter med samme problem som Litteratur-Norge post Knausgård om dagen: Hva skal de egentlig gjøre etter at jentebølgen kulminerte med Lady Gaga?

Hvordan kan de toppe det ville hitpotensialet, den gutturale gaulinga, den selvbevisste være-seg-selv-galskapen?

Tenåringstriks På debutskiva «The Family Jewels» forsøker britisk-greske Marina Diamandis seg dermed på velkjente tenåringsjentetriks:

Opprør!Baksnakking!Skittkasting!

På et bakteppe av melodiøs pompøspop og potet-i-halsen-vokal disser hun hotpantsjentene (spesielt Shakira, av en eller annen grunn), forsøker seg på Hollywood-kritikk og vrenger ut et par «åååh, jeg er så outsider»-tekster.

Med det resultat at hun bare høres ut som en litt mer politisk Katy Perry.

Og det kjipe er at Marina ikke ville blitt sett død på samme fest som Katy Perry. Vil skape distanse Det er nettopp disse fiendebildene som gjør at Marina går på trynet.

Hun vil distansere seg fra de andre jentene, men vet ikke helt hvordan, og velger dermed å peise på med vill-og-gæren-vokal og melodiøs staffasje — skal vi kalle det Mira Craig-syndromet?Ganske trist, all den tid man kan høre at de fleste låtstrukturene i bunn og grunn er ganske fiffige og til tider elegante, spesielt på korvakre «Numb», men ruineres av det som på mange måter er den musikalske ekvivalenten til tribaltatoveringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer