Den fryktsomme komikeren

Mennesker. Moren som var så sint. Hvorfor folk ler av «Silly Walks». Alt er fremdeles mystisk for John Cleese (75)

SKRIVER OM OPPVEKSTEN: - Vi måtte være forsiktige hele tiden. Vi visste aldri hva som ville gjøre henne rasende, sier John Cleese om moren sin. De tredve første årene av livet hans er nå beskrevet i selvbiografien «Men altså». Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
SKRIVER OM OPPVEKSTEN: - Vi måtte være forsiktige hele tiden. Vi visste aldri hva som ville gjøre henne rasende, sier John Cleese om moren sin. De tredve første årene av livet hans er nå beskrevet i selvbiografien «Men altså». Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi blir alle opprørt over veldig, veldig små ting, sier John Cleese.

Det er lenge siden Monty Pythons surrealistiske sketsjer ominnredet humorhuset for all ettertid og «Hotell i særklasse» ga tv-publikummet hold i siden av latter.

Men 75-årige Cleese er fremdeles formidlende. I sommer stod han på scenen i Londons enorme O2 Arena, som han og de fire andre gjenlevende Monty Python-medlemmene fylte til randen ti kvelder på rad med sitt avskjedsshow.

Nå er han i Oslo, stiv i nakken om en strabasiøs reise og mumlende noe kritisk om moderne fly som har stadig mindre rom for hans snaue to meter lange kropp. Anledningen er utgivelsen av «Men altså ...», selvbiografien som dekker de første tredve årene av komikerens liv, og som også handler om det han synes er morsomt.

Der gjengir han et sitat fra forfatteren James Thurber: «Humor er emosjonelt kaos, erindret i ro».

- Folk har en dårlig dag, og så blir de stresset, og når de blir stresset, blir de dumme, sier Cleese.

- Men i det lange løp betyr det ikke noe om noen var uhøflige, eller skrev noe om deg i avisen. Med en gang du har den avstanden, kan du le av det. Men i øyeblikket er det viktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer