Den fulleste mannen i Bergen

En konsert man helst ville gå glipp av

(Dagbladet.no): Det er Bergensavisen som melder om ukas fulleste mann i vestlandets hovedstad.


«Aldri har vi sett noen så full på en bergensscene», konkluderer avisas konsertanmelder etter at den tidligere Pogues-stjernen Shane MacGowan sjanglet på scenen tre timer og ti minutter forsinket, natt til torsdag på Røkeriet.

Av de omlag 700 som hadde kjøpt billett til konserten, holdt knappe 450 ut til slutt.

«MacGowan var full som en lerke, sang som en kråke, og kom en dag for sent på jobben», skriver anmelder Per Lindberg

Ææææææææøøøøøuuuhh

Det er en kjent sak at MacGowans artistliv har vært på hell i takt med flaska de siste årene. Scenefylla i Bergen er på ingen måte oppsiktsvekkende i så måte.

Anmeldelsen til Lindberg, som bør leses, beskriver vokalen som en blanding av «Ææææææøøøøøuuuuuhhh og hhhuuuuøøøøøæææææææ».

Han mener den fulle mannens utholdenhet, tross store mengder påfyll underveis, stod til terningkast 6. Forøvrig fikk konserten som ventet terningkast 1.

KANONFULL: Dette arkivbildet viser Shane MacGowan i vanlig stil. Konserten i Bergen ble intet unntak. Foto: Scanpix
KANONFULL: Dette arkivbildet viser Shane MacGowan i vanlig stil. Konserten i Bergen ble intet unntak. Foto: Scanpix Vis mer

- Trist

- Til å begynne med tenkte jeg å kjøre en helt vanlig slakt. Men på en annen side var det utrolig trist å se en mann som var så hinsides - til de grader gått til hundene, sier Lindberg til Dagbladet.no.

Konsertanmelderen har aldri sett maken på en konsertscene i Bergen, og selv om han var advart mot McGowans alkoholproblemer, var det en opplevelse om overgikk forventningene. McGowan hadde store problemer med å fyre på sin egen røyk der han satt på en krakk, underveis i konserten.

- Klart, mange gikk nok på konserten nettopp fordi han er kjent for fulle opptredener. Han hadde med seg en whiskey eller vinflaske som det var mye tull med. Hver gang den gikk i bakken kviknet han til. Det var jo utrolig at han klarte å holde det gående som han gjorde, men trist å se en mann som går så til hundene, sier Lindberg.

HOLDT UT: Slik ser han ut uten flaska i munnen. I følge konsertanmelderen i Bergensavisa låt det omtrent slik: Ææææææøøøøøuuuuuhhh