Den gamle mannen og menneskehavet

«Det er en grunn til at det er han som er sjefen. Først opp og sist i seng, tipper jeg.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det finnes ingen oppskrift på hvordan man blir gammel i rockeverden.

I går kveld, mens jeg sto og så Springsteen for n'te gang, tenkte jeg på Bob Dylan og på Eric Clapton, som på hver sin måte har blitt det de alltid ville bli: gamle bluesartister.

Jeg tenkte på tegneseriebandet Rolling Stones og på den gretne gamle hasjrøykeren Neil Young. På Paul Simon, som blir mindre og mindre og mer og mer selvhøytidelig. På Cohen, som er en gentleman og Patti Smith som fortsatt spytter og raser fra seg, men som spytter og raser uten den motkulturelle konteksten hun så levende klarte å mane frem i den finfine boken «Just Kids».Og hva med Bruce, tenkte jeg ute på Fornebu? Hva er det han driver med om dagen, egentlig?

For å ta det første først: jeg har sett ham en hel rekke ganger siden jeg oppdaget ham på barneskolen, den sommeren da «Born in The U.S.A.» kom ut. Jeg var for liten til å se ham i Göteborg i 1985, men jeg så ham på Valle Hovin i '88, en konsert som på selvsagt har vokst seg mytisk i hukommelsen min, ikke bare fordi den var (slik jeg husker) helt fabelaktig, men også fordi jeg var der med mine beste venner, venner som jeg spilte i band sammen med, og vi kunne alle sangene og vi drømte om å leve ut den drømmen Springsteen levde ut og musikken hans var en helt sinnssyk jævla redningsplanke i det som opplevdes som et satans svært og svimlende hav, men som ikke var annet enn ungdomstiden, selvsagt; vi vokste opp og det gjorde vondt, men det gjorde også godt; Og musikken til Bruce Springsteen var med oss om det. Hele tiden. Hver dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer