Den gåtefulle Schubert

I langhelga som var ble det staselige Baroniet i Rosendals intenst vakre landskap fylt av musikk. Og ikke en hvilken som helst musikk, men av kammermusikk av ypperste slag.

UTROLIG SPILL: Vilde Frang, Bertrand Chamayou og Sol Gabetta har nettopp gitt til beste den fineste utgaven av Schubert 2. Klavertrio som jeg noen gang har hørt. Foto: Liv Løvland
UTROLIG SPILL: Vilde Frang, Bertrand Chamayou og Sol Gabetta har nettopp gitt til beste den fineste utgaven av Schubert 2. Klavertrio som jeg noen gang har hørt. Foto: Liv Løvland Vis mer
Publisert

Det låter som en fantasi, eller som en ønskedrøm. Men nå er den virkeliggjort. Rosendal Kammermusikkfestival er etablert, langhelga var ikke noe engangsfenomen, men den første i hva som skal bli en årlig rekke av festivaler i om lag samme format.

Det er en erfaren festivalsjef som drar i gang. Andsnes har ledet kammermusikkfestival før i Norge, en av de aller fineste, den i Risør. Og han er nå om mulig enda mer etablert, har et større musikernettverk å dra veksler på og er enda rikere i sin repertoarkunnskap enn noen gang.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer