Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den gode samtalen

FEMINISME OG ISLAM: Dagbladet beklager responsen på Marte Michelets kommentar «Brun feminisme» 8/3, og sikter til andres illiberale, aggressive tilnærming til Michelets sobre invitasjon til en fruktbar meningsutveksling. Jeg tar kritikken til etterretning, og akter heretter å legge meg så tett opptil Dagbladets standard som overhodet mulig.

Et Dagblad-liberalt, ikke-aggressivt svar vil da lyde omtrent sånn:

«Kjære ideologiske skadevoldere generelt, og Marte Michelet samt Dagbladet spesielt!

Dere livsfarlige, islamofile appologeter er skyld i Talibans og den øvrige islamismens fremmarsj. Den tragiske konsekvensen er stadig flere direkte angrep på europeiske innvandrere, som f.eks. Ayaan Hirsi Ali, samt innfødte som Theo van Gogh. For ikke å nevne kvinnemishandling, æresdrap, og økende hets av homofile. Dertil kommer skylden for økt forfølgelse og voldelige anslag mot europeiske jøder, hvilket utvilsomt er et resultat av det jødehatet dere fremmer ved deres uhemmede Palestinapropaganda, og omfavnelsen av reaksjonært og voldsfiksert islamistisk tankegods som har fulgt derav.

Overalt dukker Michelet-aktige aktører opp og gjør felles sak med krigshissere, venstreekstremister og muslimske fundamentalister. Ved å skyve toleranse og humanisme foran seg, gir disse Micheletene legitimitet til en anti-kvinnelig apartheid, voldelig islamisme og eurofobi som sveiper over verden med skremmende styrke.

Til orientering mener jeg forresten at Michelet- og Dagbladaktige aktører som dere er illiberale jødehatere og stalinister alle som en. På bakgrunn av dere premietullingers holdninger anser jeg det som fullstendig rett og rimelig å karakterisere dere som menneskehetens grums, men av hensyn til en fortsatt meningsfull samfunnsdebatt ser jeg ikke noe poeng i å gå til ytterligheter i denne omgangen. Men samtlige argumenter, undersøkelser og analyser dere fremfører, vil fra min side naturligvis bli sett i lys av denne min mening. Deres personlige preferanser likeså.

Men bortsett fra det, så ser jeg altså med glede fram til en videre fruktbar meningsutveksling om både dette og mange andre temaer i fremtiden.

Med vennlig hilsen,

Nina Hjerpset-Østlie»Siden ingen har svart Michelet og Dagbladet i den formen de åpenbart foretrekker, blir det neppe noen fruktbar meningsutveksling denne gangen heller. Og det er sikkert like greit – nå som debatten i motsetning til Dagblad-Michelets vennlige invitasjon til en god samtale har druknet i primitiv støy.

Hvem kunne vel forutsagt en slik utvikling?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media