Skrekkfilmen fyller 20 år

Den grufulle drapsorgien fra virkeligheten som inspirerte «Skrik»

Seriedrapsmannen sang kjærlighetssanger i retten.

VIRKELIGHET VS. FILM: I «Skrik»-serien terroriserer den fiktive Ghostface  en småbys studenter. En rekke brutale drap i byen Gainesville inspirerte manusforfatter Kevin Williamson til å skrive manuset til den første filmen. FOTO: NTB Scanpix 
VIRKELIGHET VS. FILM: I «Skrik»-serien terroriserer den fiktive Ghostface  en småbys studenter. En rekke brutale drap i byen Gainesville inspirerte manusforfatter Kevin Williamson til å skrive manuset til den første filmen. FOTO: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Drew Barrymore er alene hjemme og skal kose seg med en god skrekkfilm.

Så ringer telefonen og en stemme sier:

- What's your favourite scary movie?

«Scream», eller «Skrik» som vi kjenner den som på norsk, fyller i disse dager 20 år. Skrekkfilmen som revitaliserte en hel sjanger med sitt selvironiske perspektiv på sjangeren den selv var en del av, har med linjer som den ovennevnte blitt minst like viktig som filmer som «Halloween» og «Alien».

Det kanskje ikke alle vet, er at en uhyggelig rekke med drap i Gainesville, Florida på 90-tallet var med på å inspirere Kevin Williamson til å skrive det nå ikoniske manuset.

Knivstakk og voldtokWilliamson hadde jobb som huspasser på 90-tallet, da en dokumentar om drapene, og mannen kalt The Gainesville Ripper, gikk på tv.

- Jeg ble vettskremt. Under pausen så gikk jeg på kjøkkenet og så at vinduet var åpent. Jeg hadde vært i huset i to dager og hadde aldri lagt merke til at det var oppe, så jeg ble jo fryktelig redd, fortalte Williamson til CNN om effekten dokumentaren og drapene hadde hatt på ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer