Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Den har gjort langt større suksess enn mine album

Morrissey skriver sin første roman.

FORFATTER: Morrisseys selvbiografi som ble sluppet i høst ble en stor suksess. Nå er han i gang med sin første roman. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet
FORFATTER: Morrisseys selvbiografi som ble sluppet i høst ble en stor suksess. Nå er han i gang med sin første roman. Foto: Tommy Arnesen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I fjor høst slapp den britiske artisten Steven Patric Morrissey sin selvbiografi «Autobiography», som etter kort tid ble den raskest selgende boka innen sjangeren rock i Storbritannia.

Selvbiografien toppet også britiske boklister fem uker i strekk, ifølge den britiske avisa Express.

- Kommet halvveis Nå røper den tidligere The Smiths-vokalisten at han er godt i gang med sitt neste bokprosjekt.

Nylig besvarte Morrissey en rekke spørsmål fra sine fans på fansiden «True To You», og i et av svarene fortalte artisten at han holder på med å skrive en roman:

- I 2013 publiserte jeg min selvbiografi og den har gjort langt større suksess enn mine album, så ja, jeg er kommet halvveis med min roman. Jeg har mine håp, svarer Morrissey på spørsmål om han noen gang har vurdert å skrive en roman.

- Ingen lidenskap Mer forteller ikke Morrissey om bokprosjektet, han legger heller til at musikkindustrien ikke lenger er slik den en gang var:

- Virkeligheten er at radiostasjoner ikke vil spille musikken min, og majoriteten av folk har mistet troen på musikkindustrien. Det er generelt antatt - ganske riktig - at de øverste hitlisteplasseringene er «kjøpt» av de store plateselskapene, så det er egentlig ingen lidenskap igjen i pop- eller rockbransjen, sier han og fortsetter:

- Nå er alt bare et spørsmål om markedsføring. Alle suksesshistorier er trygge og kjedelige, og man blir ikke lenger overrasket over de store hitlåtene. Dette er ikke bare min oppfatning - alle jeg kjenner mener det samme.

Selvbiografi Det var ikke bare de gode salgstallene som skapte overskrifter da Morrissey slapp sin selvbiografi i høst.

I boka skriver nemlig artisten om flere av sine tidligere homofile forhold, blant annet med fotografen Jake Owen Walters. Han hevder imidlertid at han ikke er homofil, men derimot «humafil»: 

- Jeg er desverre ikke homoseksuell. Teknisk sett er jeg humaseksuell - jeg er tiltrukket av mennesker. Men ikke for mange, selvfølgelig, sa han da til The Guardian.

FRA SELVBIOGRAFI TIL ROMAN: Høsten 2013 slapp den britiske artisten Morrissey sin selvbiografi «Autobiography». Nå røper han at han er godt i gang med sitt neste bokprosjekt som denne gangen er en roman. Foto: Scanpix
FRA SELVBIOGRAFI TIL ROMAN: Høsten 2013 slapp den britiske artisten Morrissey sin selvbiografi «Autobiography». Nå røper han at han er godt i gang med sitt neste bokprosjekt som denne gangen er en roman. Foto: Scanpix Vis mer