Den har kostet 90 millioner og er TV 2s store seriesatsing i høst: Se traileren til «Okkupert» her

Politisk thriller om russisk okkupasjon av Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den omtales som en spenningsserie med mange lag og lojaliteten til familie, nasjon og egne verdier som overordnet tema.

Den bygger på en idè av Jo Nesbø og er regissert av blant annet Erik Skjoldbjærg («Insomnia», «Prozac Nation»)og Pål Sletaune («Budbringeren», «Babycall»), har Henrik Mestad og Ane Dahl Torp i hovedrollene og har kostet TV 2 90 millioner kroner.

Den omtales som «destruktiv» og «farlig» av Russland-eksperter:

«Okkupert» er høstens store dramasatsing på TV 2, som for alvor meldte seg på som produsent av seriøst drama med «Frikjent» i vår. Denne har de produsert i samarbeid med svenske Yellow Bird, franske GTV og Zodiak media. Premiere: 27. september.

I dag har TV 2 sluppet traileren til den nye serien, som du ser først på Dagbladet.no.

I den presenteres premisset for de ti episodene: Under en europeisk energikrise har et radikalt miljøparti kommet til regjeringsmakt i Norge og stanset olje- og gassproduksjonen, og med det internasjonale samfunnets velsignelse gjennomfører Russland en «silkeokkupasjon» av landet.

Det innebærer at russerne setter Norge under administrasjon, men lar dagliglivet gå noenlunde normalt. Mestad skal ifølge Nettavisen ha tilbrakt tid med Jens Stoltenberg som en del av researchen til rollen som statsminister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer