Den har kostet 90 millioner og er TV 2s store seriesatsing i høst: Se traileren til «Okkupert» her

Politisk thriller om russisk okkupasjon av Norge.

(Dagbladet): Den omtales som en spenningsserie med mange lag og lojaliteten til familie, nasjon og egne verdier som overordnet tema.

Den bygger på en idè av Jo Nesbø og er regissert av blant annet Erik Skjoldbjærg («Insomnia», «Prozac Nation»)og Pål Sletaune («Budbringeren», «Babycall»), har Henrik Mestad og Ane Dahl Torp i hovedrollene og har kostet TV 2 90 millioner kroner.

Den omtales som «destruktiv» og «farlig» av Russland-eksperter:

«Okkupert» er høstens store dramasatsing på TV 2, som for alvor meldte seg på som produsent av seriøst drama med «Frikjent» i vår. Denne har de produsert i samarbeid med svenske Yellow Bird, franske GTV og Zodiak media. Premiere: 27. september.

I dag har TV 2 sluppet traileren til den nye serien, som du ser først på Dagbladet.no.

I den presenteres premisset for de ti episodene: Under en europeisk energikrise har et radikalt miljøparti kommet til regjeringsmakt i Norge og stanset olje- og gassproduksjonen, og med det internasjonale samfunnets velsignelse gjennomfører Russland en «silkeokkupasjon» av landet.

Det innebærer at russerne setter Norge under administrasjon, men lar dagliglivet gå noenlunde normalt. Mestad skal ifølge Nettavisen ha tilbrakt tid med Jens Stoltenberg som en del av researchen til rollen som statsminister.

Manus er ved Skjoldbjærg og Karianne Lund. Eldar Skar og Selome Emnetu er blant de mer ukjente, unge skuespillerne som har viktige roller. Serien er så langt bekreftet solgt til Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Sverige, Danmark, Finland, Island og alle Benelux-landene, og det skal være registrert interesse fra en rekke andre territorier, opplyser TV 2.