Den hellige bluesarmé

Når Rolf «Mulen» Karlsen kaller, kommer musikerne løpende. I går sørget de for en blueskonsert som fikk pengene ut av folks lommer og ned i Frelsesarmeens bøsser.

Det er sjette året på rad at trommeslager Karlsen samler sine musikervenner rundt seg og inntar Egertorget den nest siste lørdagen av Julemusikantene. I går hadde han med seg Alex Rosén, Kjell «Kjaperud» Asperud, Palle Wangberg, Simon Malm, Freddy Dahl og Sigurd Køhn.

- Dette er noe vi setter umåtelig stor pris på, og ser fram til hvert år. Og som jeg pleier å si hvert år: Neste år skal vi øve litt på forhånd. Ikke sant Alex? sier Karlsen.

Scenesjarmør

Alex Rosén var Julemusikant for tredje gang, og kunne blant annet by på sin egen versjon av «Heartbreak Hotel».

- Jo da. Men det gikk jo fint dette. Jeg har blitt fortalt hundre ganger at jeg er dårlig til å synge, men det stopper ikke meg. Neste år kommer jeg med ei plate hvor jeg har gjort alt selv. Rock, avslører Rosén.

Han hadde publikum i sin hule hånd fra det øyeblikket han inntok scenen og byttet lue med Frelsesarmeens Njål Djurhuus.

- Han ser ut som om han kommer rett fra Jamaica, syntes Rosén om Djurhuus med grønn strikkelue.

- Nå må dere legge cash oppi gryta her, sånn at de narkomane og uteliggerne også kan få en fet jul, formante han.

- Det er så lett å tro at alle har det bra her i landet, men sånn er det ikke. Det er mange som sliter. Selv om jeg ikke bor særlig bra er jeg rik, fordi jeg spiser hver dag, sier Rosén.

Parodi

Egentlig skulle Tom Mathisen ha vært med i går, men han ble syk.

- Så jeg ringte til to svært morsomme unge menn, Anders Bye og Jon Niklas Rønning, som blant annet gjør en strålende parodi på Tom Mathisen, og halvannen time seinere sto de på scenen, forteller Karlsen.

- Vi trenger en organisasjon som gir oss litt dårlig samvittighet, sier Rønning. Bye & Rønning støtter også Frelsesarmeen tirsdag, når Stand Up Norge har sin årlige juleavslutning. Alle pengene fra billettsalget der går for tredje år direkte til Julemusikantene.

LAGDE LIV: Mulens Portland Combo med Alex Rosén i spissen fikk fart på pengerullinga på Egertorget i går.