DEBATT

Den homofile terroristen

Orlando-terroristen var en ikke-religiøs homofil, hvordan kan da det å fordømme «islamistisk terror» og lage ring rundt de homofile være riktig måte å vise solidaritet?

DRAPSMANNEN: Omar Mateen er identifisert som mannen som drepte 49 på homseklubben Pulse i Orlando. Mye tyder på at han selv var homofil.
 Foto: Reuters / NTB Scanpix
DRAPSMANNEN: Omar Mateen er identifisert som mannen som drepte 49 på homseklubben Pulse i Orlando. Mye tyder på at han selv var homofil. Foto: Reuters / NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg vil begynne med å gi min sympati til de rammede og deres pårørende. Islam - og alle oppgående muslimer - fordømmer slike kaldblodige drap, punktum.

Det har blitt bekreftet av flere kilder at Omar Mateen, terroristen bak Orlando-massakren, selv var homofil. Han besøkte ofte samme homofile nattklubb som han begikk massakren i, og han forsøkte å få seg stevnemøter gjennom en kjent dating-app for homofile.

Denne massakren har blitt fremstilt som et angrep på LHBT-miljøet. Dermed har verden vist solidaritet ved å stå opp for homofili. Sosiale medier flommer over av kyss mellom menn - som en reaksjon på at terroristen skal ha «hatet homofile». Ironisk nok viser det seg at dette faktisk ikke var et hatangrep mot homofile, gjerningsmannen var selv homofil. Motivet hans er likevel fortsatt uklart. Det kan være alt fra at han ble avvist av en mann han oppsøkte på nattklubben, at han har blitt presset til å komme ut av eller forbli i skapet, depresjon, selvforakt, eller rett og slett det at han var en sosiopat. Men én ting er sikkert, motivet hadde ikke noe med islam å gjøre og det var heller ikke et angrep mot homofili. Og bare for å presisere; jeg klandrer på ingen måte hans seksuelle legning for denne grusomme massakren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer