- Den hotteste akkurat nå

Eminem er konge også på film. Mannen som er anklaget for homofobi, kvinnehat og voldelige tekster har blitt mainstream.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EMINEM HAR DEBUTERT på film. Rapperen har laget en film om oppvekst fra motorbyen Detroit. Og det er ikke så ulikt den virkelige oppveksten til superstjerna.

Folk liker det. «8 Mile» raste opp på førsteplass i premierehelga. Etter bare tre dager har den spilt inn eventyrlige 55 millioner dollar, 392 millioner kroner.

«8 Mile» er altså rapperens semi-selvbiografiske filmdebut. Det er ikke godt å vite hva man skal tro på når Eminem utleverer seg selv og familiemedlemmer. Men i helga viste mannen at det er ikke alltid er mislykket med popstjerner på attføring til film. Det er sjelden musikere opplever en slik sukess på lerrettet.

55 MILLIONER BETYR den andre beste åpningen noen sinne for en såkalt R-ratet film. Bare «Hannibal» har gjort det bedre. Den hadde premiere i fjor, og spilte inn 58 millioner i premierehelga.

Eminem bidrar slik til at filmindustrien håver inn enda mer penger. Topp-12 filmene sopte inn nesten 134 millioner i helga, det betyr 15 prosent mer en samme helg i fjor.

VI FÅR SE en ung, hvit sanger, Jimmy Smith jr, som sliter i et hip hop-miljø dominert av svarte i Detroits dystre Eight Mile-område. Han drømmer om å slå igjennom som rapper. Eminem vokste opp her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer