Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Dirty Dancing»:

Den ikoniske replikken fra «Dirty Dancing» ble nesten fjernet:- Ville ikke si den

Har siden oppnådd klassikerstatus.

SUKSESS: Filmen «Dirty Dancing», med Patrick Swayze og Jennifer Grey i hovedrollene, ble en stor suksess da den kom ut i 1987. Nå forteller manusforfatteren at den kjente replikken «Nobody puts Baby in the corner» holdt på å bli utelatt fra filmen. Foto: Mary Evans Picture / NTB Scanpix
SUKSESS: Filmen «Dirty Dancing», med Patrick Swayze og Jennifer Grey i hovedrollene, ble en stor suksess da den kom ut i 1987. Nå forteller manusforfatteren at den kjente replikken «Nobody puts Baby in the corner» holdt på å bli utelatt fra filmen. Foto: Mary Evans Picture / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er gått 30 år siden filmen «Dirty Dancing» først ble vist, siden har den oppnådd klassikerstatus. Særlig en av replikkene har blitt ikonisk; Da Patrick Swayzes rollefigur Johnny, på slutten av filmen kommer med kommentaren: «Nobody puts Baby in the corner».

Men ifølge manusforfatter Eleanor Bergstein var det bare en tilfeldighet at replikken kom med i filmen.

- Jeg tror ikke at noen tenkte at det var noen god replikk, sier hun til Huffington Post, og la til at skuespilleren selv heller ikke ville fremføre den.

- Patrick ville ikke si det, men jeg sa bare, «Bare si det en gang, og neste gang går du bare opp og framfører talen, og kanskje vi ikke bruker den. Men vi bestemte oss for å bruke den, sier hun.

Dubbet versjon

Bergstein syntes det er svært interessant hvordan publikum verden rundt har lagt sin elsk på denne scenen.

Da hun ved en tidligere anledning hadde spurt om den tyske oversettelsen av replikken, siden filmer dubbes i Tyskland, fikk hun vite at når Johnny går opp til Baby i den tyske dubbede versjonen, sier han: «Min Baby tilhører meg, det er klart».

- Jeg sa «Herregud, jeg kommer til å bli kastet ut av feministhimmelen, hva er dette?» Men det viste seg at det var en stor og eksplosiv reaksjon på den replikken i Tyskland, og at den blir sett på som like ikonisk som «Nobody puts Baby in the corner», forklarer hun.

Suksess for Swayze

I tillegg til replikken, er også dansefremførelsen med det kjente løftet blant scenene publikum husker ekstra godt.

Patrick Swayze var for øvrig den eneste av de to hovedrolleinnehaverne som fikk enorm suksess i bransjen etter den kritikerroste filmen. Rollen som Johnny ble hans gjennombrudd på filmlerretet.

Swayze døde i 2009, da han tapte kampen mot kreft i bukspyttkjertelen.

Jennifer Grey har tidligere fortalt at karrieren hennes begynte å gå nedover i 1989, to år etter at «Dirty Dancing» kom ut. Hun skylder på en neseoperasjon, som gjorde at hun skal ha blitt ugjenkjennelig for fansen.

I 2012 fortalte hun overfor Mirror at hun plutselig kunne dra ut å spise hvor som helst uten at noen enset at det var henne, og hun omtalte det plastiske inngrepet for «neseoperasjonen fra helvete».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media