-  Den jævla bjørka

En hes og pollenallergisk Marion Ravn fordømte bjørka da hun i går kveld presenterte nye låter.

Marion Ravn (21) er på snarvisitt i Norge, og ankom landet samtidig med at bjørkepollenspredningen på Østlandet er ekstrem. Men til tross for sår hals og hes stemme, serverte hun smakebiter fra det kommende albumet «Here I Am».

Midtveis i konserten ristet hun oppgitt på hodet og kastet en forbannelse over det mest norske ved maimåneden etter flagget: -  Den jævla bjørka».

Marion Ravn er allerede i gang med å promotere det kommende albumet i Asia. Warner Music i Norge skal gi ut «Here I Am» 8. august, en måned etter Asia, Japan og Australia. Men siden hun er hjemme på snarvisitt, ble et knippe kjendiser, familie, venner og pressen invitert til å høre henne synge seks sanger.

Hun entret smilende den lille scenen i annen etasje på Soria Moria i Oslo, og sang modig ut halvparten av plata.Det gjorde lite at stemmen sprakk og fasettene floppet.

Litt hysterisk

-  Dette var forferdelig. Hør på stemmen, jeg er helt slått ut av pollenallergi. Og så var jeg så nervøs.

Den som trodde at Marit Larsen var det musikalske alibiet i ungpikeduoen M2M, må tro om igjen. For Marion Ravn står på egne bein - på en musikalsk plattform hun deler med Alanis Morissette og Avril Lavigne.

Ikke bare ser hun ut som en ti år yngre utgave av kanadiske Alanis, hun høres også ut som henne på en litt hysterisk dag.

 POPSTJERNE:  Marion Ravn ble passet på av plateselskapet som om hun var Madonna eller Britney, og først etter minikonserten fikk fotgrafene ta et oppstilt live -bilde. Alle foto: Kristin Svorte
POPSTJERNE: Marion Ravn ble passet på av plateselskapet som om hun var Madonna eller Britney, og først etter minikonserten fikk fotgrafene ta et oppstilt live -bilde. Alle foto: Kristin Svorte Vis mer

Jo visst har hun både stemmen og utseendet med seg, og i kommerspopverden trenger hun begge. Men i sangene «End Of Me», «Here I Am» og singelen «Break You» ble hun så intens, dramatisk og energisk at det rett og slett ble for desperat og hysterisk.

Primadonna...

At hun står i fare for å framstå med primadonnanykker, er ikke hennes skyld. For pressen måtte levere fra seg kameraene under konserten, og ingen fikk lov til å snakke med henne.

Et velment råd til plateselskap og støtteapparat: Denne overbeskyttende farsrollen virker stupid på en soloartist som ennå ikke har debutert. Hadde vi snakket om Madonna, Bono eller Britney, så hadde man til en viss grad forstått den mediekontrollerte, hyperamerikanske popstjerneholdningen.

Men likevel: vi likte mye av det vi hørte - og ikke minst var det modig gjort.

MARION-FAN: Kaia Huuse.
VENNER: Margaret Berger og sanger Solgunn Valstad kom sammen med fotograf Per Heimly.