«Den jævla forfatteren. En plageånd, det er det han er»

ESSAYET: Det har utvilsomt kommet noen gode bøker ut av den biografiske bølgen i norsk litteratur, men er forfatteren nødvendigvis god? I framtida vil diskusjonen om forfatterens etiske vurderinger bli mer opphisset. Kampen om sannheten har så vidt begynt.

BETROELSER: «Hvis all litteratur forandrer seg til biografier og selvbiografier, vil litteraturen opphøre å eksistere og bli forvandlet til en kloakk av betroelser.» Nikolaj Frobenius (bildet) skriver om et dystopisk litterært framtidsscenario. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
BETROELSER: «Hvis all litteratur forandrer seg til biografier og selvbiografier, vil litteraturen opphøre å eksistere og bli forvandlet til en kloakk av betroelser.» Nikolaj Frobenius (bildet) skriver om et dystopisk litterært framtidsscenario. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

[faktaboks= 1, right]Han har brukt uforholdsmessig mye tid til å tenke på den talentfulle forfatteren, det innser han. Hver gang han går forbi en bokhandel stanser han opp, klarer ikke å la være, han ser etter romanen hvor han uten å vite det er blitt en hovedperson.

Han har lest om den i aviser, på nettet, alle de panegyriske omtalene; «vågalt og hudløst, han skjærer til beinet ...», «sannferdig selvutleverende ...», «en rystende roman som med sin åpenhet og brutale ærlighet ikke har noe annet mål enn å forandre leserens liv!»

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer