Du leser nå Dagbladet Pluss
DEN VIKTIGSTE: Den katolske kirkes suverent viktigste hellige er Maria, Jesu mor – oftest omtalt som «Den hellige jomfru». Her har kulten beveget seg milevis bort fra de historiske realiteter, den palestinske tenåringsjenta har blitt en storslagen og mektig Himmeldronning – utstyrt med diademer og andre regalier. Foto: NTB Scanpix
DEN VIKTIGSTE: Den katolske kirkes suverent viktigste hellige er Maria, Jesu mor – oftest omtalt som «Den hellige jomfru». Her har kulten beveget seg milevis bort fra de historiske realiteter, den palestinske tenåringsjenta har blitt en storslagen og mektig Himmeldronning – utstyrt med diademer og andre regalier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den katolske helgenindustrien vokser og vokser

Ingen vet nøyaktig hvor mange helgener Den katolske kirke holder seg med. Oppimot 12 000 er et rimelig anslag. Men, vi vet at antallet har steget bratt de siste tiåra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pave Johannes Paul II, som selv ble helgenkåret i 2014, bidro sterkt til økningen – for ham var dette et hovedanliggende. Etterfølgeren Benedikt XVI var mer nøktern her. Mens den påstått liberale Frans snart vil runde 50 kanoniseringer. Han har dessuten stått for 110 såkalte beatifikasjoner eller saligkåringer, som er et sluttstadium på veien mot helgenstatus.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer