Den katolske kirke satser på ungdommen

Pave Benedikt XVI (85) er aktuell med Twitter-konto og «The Pope App» til smarttelefon.

(Dagbladet): Mandag ble det kjent at pave Benedikt XVI har opprettet en konto under navnet @pontifex på mikrobloggertjenesten Twitter.

Satsingen på Twitter er bare en del av den katolske kirkens satsing på nye digitale medier. Tidligere i år ble informasjonsportalen news.va lansert, der nyheter fra Vatikanet blir publisert fortløpende.

Satser på unge Vatikanet er også klare med en ny smarttelefon-app, "The Pope App", som vil informere brukerne om messer og arrangementer, i tillegg til å gi innblikk i Vatikanets hulganger med live webkameraer.

Appen vil være tilgjengelig for Iphone og Ipad 10. desember, og Android-versjonen vil komme ut i løpet av januar.

Det hele skal visstnok være del av den katolske kirkens strategi om å nå ut til et yngre globalt publikum, skriver det franske nyhetsbyrået AFP.

To dager etter at pavens nye Twitter-konto ble annonsert står den engelske Twitter-kontoen oppført med nærmere 465 000 følgere, og iberegnet de offisielle kontoene på åtte øvrige språk, har paven i skrivende stund over 670 000 følgere.

Dette til tross for at kontoen foreløpig ikke har sendt ut en eneste tweet. Den første tweeten er ventet å komme 12. desember.

Ikke overrasket Vatikanets talsmann Federico Lombardi sier han ikke er overrasket over den massive responsen. Han forteller at Twitter-kontoen vil bli brukt til å besvare spørsmål, men at det ikke er paven selv som vil administrere kontoen.

- Ved å være en person over en viss alder er paven naturlig nok ikke like kjent med digitale verktøy, og han vil bruke sosiale medier på en annen måte enn unge. Men han forstår potensialet i dette, forteller Lombardi. 

Talsmannen understreker at kontoen ikke vil dreie seg om pavens personlige liv, men at alt som publiseres skal være avklart med paven selv, og skal være uttrykk for hans meninger.

Ifølge Vatikanet skal de første twittermeldingene være svar på spørsmål rundt tro, og i senere tid vil meldingene være en blanding av utdrag fra pavens ukentlige taler og reaksjoner på store verdensomspennende nyheter.