Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse Film «Alle må dø»

Den kjedeligste skrekkfilmen jeg har sett

Den norske skrekkfilmen «Alle må dø» er kjendistung, men amatørmessig.

AMATØRMESSIG: De færreste kommer ut av "Alle må dø" med livet eller æren i behold. Vis mer

«Alle må dø»

2 1 6

Skrekkfilm

Regi:

Geir Greni

Skuespillere:

Viktoria Winge, Linni Meister, Veslemøy Mørkrid, Julia Schacht, Tinashe Williamson, Marte Sæteren

Premieredato:

13. mars 2020

Aldersgrense:

15 år

Orginaltittel:

«Alle må dø»

Se alle anmeldelser

FILM: Her har du timingen sin: På fredag 13., mens Corona-viruset jafser seg innover i befolkningen og folk isolerer se på hjemmekontoret, er det premiere på en film som heter «Alle må dø». Jeg tror likevel jeg har mine ord i behold når jeg sier at det neppe vil bli regnet som det mest katastrofale utfallet av Coronoa-epidemien at færre en forventet får med seg dette verket.

Regissør Geir Greni har selv vært helt åpen om at innspillingen skjedde i all hast og nærmest på dugnad, og etter å ha sett «Alle må dø» kan det rapporteres om at det synes.

Harry utdrikningslag

Den første halvtimen er noe av det kjedeligste jeg har sett i en norsk film noen gang. Gina (Victoria Winge) blir kidnappet av venninnegjengen og kjørt til en hytte i Nordmarka der utdrikningslaget venter. Det venninnene ikke vet, er at Gina nettopp har kranglet med kjæresten, men hun holder helt tett om at bryllupet kanskje ikke blir noe av likevel.

For tilskueren er dette som å være med på et intetsigende og harry utdrikningslag sammen med en venninnegjeng vi ikke kjenner og som virker rimelig kjedelige. Det er ingen bevegelse i scenene. Folk som Linni Meister, Tinashe Williamson og Julia Schacht står rett opp og ned, med armene i kors eller i siden.

Teaterblod

Så, plutselig, jumper filmen fremover til et stadium som ikke er kjedelig, men besynderlig: Mørket har senket seg, venninnene er borte, røykmaskinen er på plass, og Gina stavrer rundt mellom hyttene i høye hæler mens hun snubler over alskens skremmende scenarier. Spørsmålet om venninnene står bak, eller om de selv er blitt ofre for en makaber utenforstående, får du ingen premie for å svare på.

Det er uansett lenge siden blod og kroppsdeler så så dørgende falske ut. At «Alle må dø» spiller på sjangerklisjeer og også er ment å være komisk, er åpenbart, men så er det også slik at den som vil parodiere billige og amatørmessige filmer, iblant bare ender opp med å virke billig og amatørmessig selv.

Schacht og Veslemøy Mørkrid, to av venninnene som har en aggressiv og smått erotisk spenning seg imellom, kommer best ut av det på skuespillersiden. Hva angår de andre, så er det mulig å håpe at de hadde det gøy mens det sto på.

Hele Norges coronakart