Den kunnskapsløse

Det er mulig Håvard Nyhus skriver som en spøk for å lokke idioter som meg ut i lyset. Inntil det avkreftes håper jeg han for framtida fokuserer på å redigere sin hypertrendy gratisblekke.

ARROGANT: At Richard Dawkins (bildet) virker arrogant er ikke kontroversielt å påstå, skriver artikkelforfatteren. Foto: AP / Scanpix
ARROGANT: At Richard Dawkins (bildet) virker arrogant er ikke kontroversielt å påstå, skriver artikkelforfatteren. Foto: AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er det noen forskjell på å tro på gud eller å tro på et Yeti-monster i Himalaya? Redaktøren i Natt & Dag, Håvard Nyhus, mener at det er en stor forskjell. I sin kronikk i Dagbladet på lørdag flotter han seg med Harald Eias analyse av folks opplevelse av å lese Pierre Bourdieu når han beskriver ny-ateistenes lefling med religion som overfladisk og kunnskapsløs.

Han siterer kjente ateisters vitsing og filosofering rundt eksistensen av en gud. Han siterer «den surmagede» evolusjonsbiologen Richard Dawkins, krimforfatteren Gert Nygårdshaug og «den avdankede» komikeren Ricky Gervais. Det er mulig Nyhus var glad i adjektivhistorier da han var liten.Han setter opp en rekke enkle filosofiske spørsmål og kaller det for lettvint retorikk, uten å gjøre forsøk på å besvare spørsmålene med et religiøst utgangspunkt. En mer lettvint omgang med teologi kan vanskelig tenkes. Men han prøver i det minste å opphøye teologi til en «2000 år gammel fagdisiplin», så en viss innsats kan man si han gjør. Videre beskylder han nyateistene for å skumme fløten når de til stadighet kritiserer religion.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer