Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den legendariske rockemusikeren Leon Russell døde i dag

Ble 74 år gammel.

SOVNET INN: : Musiker Leon Russell døde søndag.   John Shearer/Getty Images/AFP
SOVNET INN: : Musiker Leon Russell døde søndag. John Shearer/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russell, som ble hyllet med en plass på Rock and Roll Hall of Fame i 2011, sovnet inn søndag i Nashville, Tennessee. Det opplyser kona på amerikanerens offisielle hjemmeside.

Russell var multiinstrumentalist, sanger, låtskriver, produsent og plateselskapsentreprenør. Han innledet sin karriere bak kulissene på 1960-tallet. Russell bidro på mange av den legendariske produsenten Phil Spectors innspillinger, og delte også studio med band som The Byrds, Paul Revere & The Raiders og Gary Lewis & The Playboys.

Russell var også med i George Harrisons band under den berømte støttekonserten «Concert for Bangladesh» i 1971.

Deretter skjøt hans egen solokarriere fart. Russells låt «A Song for You» fra hans selvtitulerte debutalbum har blitt tolket av artister som Ray Charles, Willie Nelson, Donna Summer og Simply Red.

Høsten 2010 slapp Leon Russell og Elton John sammen albumet «The Union», som fikk solid kritikerapplaus og listeframgang både i Norge og internasjonalt. Totalt spilte Russell inn over 35 album og skrev låter for en rekke kjente artister.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!