Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den lille havfrue hodeløs igjen

København (NTB-RB): Københavns kjennemerke Den lille havfrue er igjen uten hode, etter at noen saget det av natt til tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterlyser to ungdommer på rulleskøyter, som ble observert i havneområdet bærende på en stor gjenstand.

Det er andre gang havfruens hode er blitt fjernet. Sist det skjedde var i 1964. Hodet som ble fjernet tirsdag, var en kopi av det originale hodet, som aldri ble gjenfunnet. På 1980-tallet fikk havfruen den ene armen avhogd av to ungdommer, men armen kunne settes på igjen.

Statuen forestiller en av H.C. Andersens eventyr-skikkelser. Den lille havfrue har skuet ut over havna i København siden 1913.

En lang rekke personer henvendte seg til politiet og tilsto at de sto bak hærverket sist havfruen mistet hodet, uten at politet kunne fastslå om de snakket sant.

Den danske multikunstneren Jørgen Nash var lenge under mistanke, og tilsto også «mordet» på havfruen da han i november i fjor utga sin selvbiografi «Havfruemorderen krysser sine spor - erindringer på fersk gjerning».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!