«Den lille prinsen» blir film

Filmselskapet bak «Chicken Run» skal lage en animasjonsfilm basert på barnebokklassikeren «Den lille prinsen».

Franskmannen Antoine de Saint-Exupérys histore kom ut første gang i 1943, og har siden solgt i 25 millioner eksemplarer på mer enn 150 forskjellige språk.

«Den lille prinsen» handler om en pilot som krasjer i Sahara og møter en ung gutt som sier han er en prins fra en verden langt, langt vekk.

Boka er også illustrert av Saint-Exupéry (1900-1944), som var pilot selv. Han døde året etter at boka kom ut, da flyet hans forsvant over Middelhavet.

Det beste er godt nok

«Den lille prinsen» har blitt filmatisert flere ganger. 1974-versjonen med Gene Wilder er den mest kjente.

- Den lille prinsens magiske ord og bilder er dypt i generasjoner av barn verden rundt, sier Francois Ivernel, sjef i distribusjonsselskapet Pathe, som distribuerte Aarman Animations' film «Chicken Run» i Europa.

- Vi har tenkt å lage en film som bruker de beste animasjonsteknikkene og talentene, sier han ifølge BBC.

Selskapet gjorde stor lykke med «Chicken Run» eller «Flukten fra hønsegården», som den heter på norsk. Det er den mest lønnsomme britiske animasjonsfilmen noensinne, med billettinntektene på 30 millioner pund.

I Norge ble «Den lille prinsen» dramatisert på teaterscenen i 2000. Det var skuespiller Stig Henrik Hoff som satte opp stykket som både regissør, scenograf, manusforfatter og skuespiller i Rikskonsertenes produksjon.

Og da internettbokhandelen mao.no ble startet i mars 2001, leste Ari Behn fra, nettopp, «Den lille prinsen».

KLASSIKER: «Den lille prinsen» blir til animasjonsfilm ved hjelp av gjengen bak den kunstnerisk-kommersielt vellykkede «Chicken Run»