Den lunkne regjeringen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR JEG PÅPEKER

regjeringens fravær av engasjement vis-à-vis den katastrofe krigen i Irak er blitt (16.09.04), synes statssekretær Odd Jostein Sæter (18.09.04) å være mest opptatt at jeg, i følge ham, «misbruker et løsrevet bibelord i et forsøk på å ramme statsministeren personlig.» I min artikkel bebreidet jeg, med referanse til et av de mest kjente bibelord som finnes, statsminister Kjell Magne Bondevik for verken å være kald eller varm, men lunken (Johannes' åpenbaring, kap. 3, vers 15 og 16). Løsrevet? Hva er et bibelord hvis det ikke er løsrevet? Skulle jeg referert alle de 22 vers i kapitlet? Jeg kunne godt fortsatt med vers 17 som er et harmdirrende angrep på de rike. Det ville passet bra i en beskrivelse av hvordan regjeringen i sin skattepolitikk favoriserer de rikeste, men det var ikke mitt forehavende denne gangen.

Sæters neste bekymring er at angrepet mitt var rettet mot statsministeren «personlig». Du verden! Når er han statsminister og når er han «person»? For meg er han statsminister hele tiden.

Sæters oppregning av hva Bondevik har uttalt her og der, bekrefter min påstand om at statsministeren verken er varm eller kald. Stilt ansikt til ansikt med en katastrofe som har uoverskuelige konsekvenser for freden og sikkerheten i verden, en katastrofe utløst av president George W Bush og de nykonservative ideologene i Pentagon og Det hvite hus, er regjeringen lunken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer