Den lyttende arkitekt

Indiske Balkrishna Doshi rakk å bli 90 år før han ble tildelt «Nobelprisen i arkitektur».

FOREVER YOUNG: Balkrishna Doshi (f. 1927) tildeles Pritzker-prisen for 2018. Alle foto: Pritzker Architecture Prize/VSF
FOREVER YOUNG: Balkrishna Doshi (f. 1927) tildeles Pritzker-prisen for 2018. Alle foto: Pritzker Architecture Prize/VSF Vis mer
Publisert

Det er et årlig ritual: Hver gang vinneren av verdens gjeveste arkitekturpris annonseres, starter diskusjonen om hvem som bør få den. Skal den belønne et livsverk, eller være en oppmuntring til de unge og mest lovende? Skal den anerkjenne stor innflytelse over en lengre karriere, eller belønne en yngre arkitekt for å være frekk og kreativ?

Bør prisen gis til en arkitekt folk flest har hørt om, slik at de kan nikke gjenkjennende når de får ramset opp noen av byggene vedkommende står bak? Eller er det riktigere å feire «arkitektenes arkitekt», en ener hvis storhet bare åpenbarer seg for fagets elite? Skal sosialt engasjement tillegges vekt? Og hvorfor er det nesten ingen kvinner som har fått prisen?

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer