Du leser nå Dagbladet Pluss

Den mektige IS-lederen krever «elver av blod», og enda mer terror

Nå slåss kalifen Abu Bakr al-Baghdadi- som trolig er i Mosul - for sitt barn.

ERKLÆRER KALIFATET: Abu Bakr al- Baghdadi erklærer seg som kalif i Mosul 5. juli 2014. Foto: AP/NTB/Scanpix
ERKLÆRER KALIFATET: Abu Bakr al- Baghdadi erklærer seg som kalif i Mosul 5. juli 2014. Foto: AP/NTB/ScanpixVis mer
Meninger

Den mektige IS-lederen krever «elver av blod», og enda mer terror i en tale som ble lagt ut på nettet natt til i går. Det er - hvis opptaket er riktig, slik de fleste eksperter tror - første gang Abu Bakr al-Baghdadi har latt høre fra seg på et år.

Det skjer mens irakiske regjeringsstyrker befester sine stillinger i byens utkant, og står klare til å rykke inn i millionbyens sentrum. Der venter trolig et sted mellom 4 og 5000 IS-krigere. De fleste av dem er beredt til å dø, og ta så mange som mulig med seg i døden. Det var det de fikk ordre om av al-Baghdadi. .

- Forspill til seier

- Dette rasende slaget, den totale krigen, og den store jihad som Den islamske staten kjemper i dag, bare styrker oss i vår sikre tro, at med Guds vilje, og vår sikre tro, er alt dette et forspill til seier, sa al-Baghdadi i opptaket som varte i 31 minutter, og må være tatt opp i løpet av de siste 10 dagene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.