Den mest sjokkerende scenen i «Game of Thrones» er rett rundt hjørnet

Ikke les dette hvis du ikke vil ødelegge spenningen.

POPULÆR SERIE: Her er Tyrion Lannister, spilt av Peter Dinklage. Dette bildet har ingenting med scenen som er beskrevet nedenfor å gjøre, og er brukt for ikke å ødelegge spenningen for lesere som ikke ønsker å vite innholdet i scenen. FOTO: HBO
POPULÆR SERIE: Her er Tyrion Lannister, spilt av Peter Dinklage. Dette bildet har ingenting med scenen som er beskrevet nedenfor å gjøre, og er brukt for ikke å ødelegge spenningen for lesere som ikke ønsker å vite innholdet i scenen. FOTO: HBOVis mer

(Dagbladet:) Den tredje sesongen av den populære HBO-serien «Game of Thrones» nærmer seg slutten.

Det har så langt ikke manglet på blod, henrettelser og sjokkerende scener i den ekstremt populære fantasy-serien.

Men mye tyder på at det denne uka når nye høyder.

Sjokk for fansen
I kveld sendes den nest siste episoden på amerikansk TV, og dermed også på strømmetjenesten HBO Nordic.

En rekke utenlandske eksperter mener det er i nettopp denne episoden - eller muligens i sesongavslutningen neste uke - at det som forventes å være den mest sjokkerende scenen i hele serien dukker opp. Wetpaint er bare ett av nettstedene som skriver at det blir i episode 9 den sendes.

HBO selv er svært hemmelighetsfulle rundt scenen, og ønsker verken å pupblisere bilder eller snakke om når den kommer på forhånd.

Dagbladet har også tidligere skrevet om denne scenen, som omtales som «The Red Wedding».

Hvis du ikke vil vite hva som skjer, bør du slutte å lese her.

«The Red Wedding»
«The Red Wedding» dreier seg om bryllupet til Catelyn Starks bror Edmure Tully og Lord Walder Freys datter Roslin Frey.

Vielsen ble tilsynelatende satt i stand for å plastre sammen forholdet mellom de to familiene etter at Catelyn Starks sønn, Robb Stark, giftet seg med ei annen jente i stedet for å gifte seg inn i Frey-klanen, slik han hadde lovet.

Den forsmådde Frey-familien glemte imidlertid ikke Starks svik, og i «The Red Wedding» ender bryllupet med at de massakrerer Robb Stark, Catelyn Stark og nesten 3500 av undersåttene deres under det storslåtte bryllupet.

Fornekter historien
I serien er både Robb Stark og Catelyn Stark blant de mest framtredende karakterene, og drapene blir derfor oppfattet som ekstra sjokkerende — ikke minst på grunn av den groteske og voldsomme måten det blir utført på. Hendelsen har også store ringvirkninger på den videre handlingen.

Kapittelet i boka blir blant fansen bare kalt for «The RW». Mange av dem nekter å ta hele navnet i sin munn, ifølge New York Daily News.

- Når noe så hjerteskjærende og forferdelig skjer, så går enkelte fans i fornektelse og sier at de ikke vil forholde seg til den delen av «Game of Thrones»-historien. Mange av de som er fans av bøkene vil at historieoverføringa til serieformatet skal være så nær det opprinnelige verket som overhodet mulig, fordi de elsker karakterene, forteller Tobias McGuffin i fansiden winteriscoming.com til avisa.

Søkte etter menn med amputerte ben
Grunnen til at mange tror scenen med bryllupsmassakren kommer i episode 9 i stedet for i sesongavslutningen, er at episode 9 har fått navnet «The Rains of Castamere». Dette er også navnet på sangen som i boka «A Song of Ice and Fire» (som serien er basert på) brukes som signal på å starte massakren.

Allerede før sesong 3 startet, var det mange som mente at «The Red Wedding» ville inntreffe i denne sesongen. I tillegg til at den er en naturlig del av kronologien i bøkene serien bygger på, pekte flere på man under innspillingen av sesong 3 på Irland søkte etter menn med amputerte ben som kunne være statister.

Dette har hele tiden vært antatt at det var til denne scenen de skulle brukes.

Det har vært stor oppmerksomhet rundt serien den siste tiden, ikke minst etter at det ble klart at norske Kristoffer Hivju skulle spille Tormund Giantsbane i serien. Sesongpremieren på sesong 3 hadde svært høye seertall.

SPENNING: Det er også knyttet stor spenning til hvordan forholdet mellom Brienne of Tarth (spilt av Gwendoline Christie) og Jaime Lannister (spilt av Nikolaj Coster-Waldau) utvikler seg i de to siste episodene i sesongen. FOTO: HBO.
SPENNING: Det er også knyttet stor spenning til hvordan forholdet mellom Brienne of Tarth (spilt av Gwendoline Christie) og Jaime Lannister (spilt av Nikolaj Coster-Waldau) utvikler seg i de to siste episodene i sesongen. FOTO: HBO. Vis mer